Καθαρά Δευτέρα - συνταγές για θα γεμίσει το τραπέζι σου νόστιμες και σπιτικές λιχουδιές

Δεν ξέρω τι καιρό θα κάνει αυτή την Καθαρά Δευτέρα

Ξέρω ότι με αυτές τις συνταγές το τραπέζι σου θα γεμίσει νόστιμες, σπιτικές λιχουδιές! 

 


 

Πάμε λοιπόν να περάσουμε ωραία και με υγειονομική ασφάλεια πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας , γιατί, απλά,  θέλουμε να γιορτάσουμε και του χρόνου όλοι μαζί! 

 

Γαρίδες με θυμάρι και δεντρολίβανο

 


 

 

Υλικά

Γαρίδες μέτριες 1 κιλό
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Θυμάρι φρέσκο ή ξερό 3 κλωναράκια ή 1 κουτάλι της σούπας
Δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό 2 μεγάλα κλωνάρια κομμένα στη μέση ή 1 κουτάλι της σούπας
Ξύδι λευκό 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Νερό 4 κουταλιές της σούπας

 


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε με την ουρά τους, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε περίπου 10 λεπτά, να πάρουν χρώμα ροζ. 




Τις περιχύνουμε με το λευκό ξύδι και τις ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το φούρνο και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέσα στον φούρνο.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.


Το διαβάσαμε: is.gd/YacGmK

 

 

 

 

Μύδια Σαγανάκι

 


    
 

 

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ορεκτικό, είναι τα μύδια σαγανάκι!
Η κρεμώδης λευκή σάλτσα και η πικάντικη γεύση τους είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι!

Υλικά
    500 gr. μύδια κατεψυγμένα
    200 gr. φέτα
    3 σκελίδες σκόρδο
    2 καυτερές πιπερίτσες τουρσί
    200 ml. λευκό κρασί
    2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
    4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
    ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
    Ελαιόλαδο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.




Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.


Από ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ

Το διαβάσαμε: is.gd/5H5RmO

 

 

 

Σουπιές ψητές με λαδολέμονο από το μελάνι τους

 

      


 

 

Υλικά

(για 6 – 8 άτομα):
    περίπου 2 κιλά σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες*  
    ελαιόλαδο για το άλειμμα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδολέμονο:

2 κουτ. σούπας μελάνι σουπιάς (είτε θα χρησιμοποιήσουμε το μελάνι από τις φρέσκες σουπιές είτε θα αγοράσουμε μελάνι σουπιάς που βρίσκουμε σε βαζάκι ή σε φακελάκια, σε καλά παντοπωλεία και ντελικατέσεν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: Αφοί Βασιλόπουλοι, Παντοπωλείο Θεσσ/νίκης, Culpa Deli, Degustation, Θανόπουλος, Πανδαισία. Αν δεν βρούμε, απλώς το παραλείπουμε. Σ' αυτήν την περίπτωση αλλάζει φυσικά το γευστικό αποτέλεσμα.)
300 ml χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού (ή ανάμεικτος) + 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (αν ο χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού είναι αρκετά όξινος, παραλείπουμε το χυμό λεμονιού. σε κάθε περίπτωση προσαρμόζουμε τα όξινα ανάλογα με το γούστο μας. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε με λίγο μέλι)
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι, ακέρωτο (προτιμάμε βιολογικό)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο

 


Οδηγίες

Πλένουμε καλά τις καθαρισμένες σουπιές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια των 3 εκ.  

Λαδολέμονο: Για το λαδολέμονο θα χρειαστούμε 2 κουτ. σούπας από το σουρωμένο μελάνι -το υπόλοιπο το διατηρούμε σε βαζάκι, στο ψυγείο, για περίπου 1 εβδομάδα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μανταρινιού, μαζί με το ξύσμα, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μείνουν περίπου 70 ml. Μετά τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1/2 λεπτό.

Προσθέτουμε το μελάνι (που ετοιμάσαμε ή το έτοιμο), το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για άλλο 1/2 λεπτό. Σταδιακά, ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε, μέχρι να ετοιμάσουμε μια λεία και ομοιογενή σάλτσα, την οποία φυλάμε σε βαζάκι στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (διατηρείται για 4 – 5 ημέρες).




Ψήσιμο: Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200° C.  Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ρηχό ταψί και απλώνουμε εκεί τα κομμάτια σουπιάς μαζί με τα πλοκάμια (κομμένα σε μικρότερα κομμάτια), όλα σε μονή στρώση και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνουμε τις σουπιές για 6 λεπτά. Τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Τις σερβίρουμε αμέσως με το λαδολέμονο σε μπολάκι για να βάζει ο καθένας όσο θέλει.
Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα εποχής.

Νένα Ισµυρνόγλου

Το διαβάσαμε: is.gd/8iKO4e

 

 

 

Πατατοσαλάτα με χταπόδι

 

    


 

Η πατατοσαλάτα μπορεί κλασικά να συνδυάζεται με λουκάνικα, αλλά σε περιόδους νηστείας ή για όσους δεν αγαπούν το κρέας, τα θαλασσινά όπως το χταπόδι είναι η ιδανική εναλλακτική. Αυτή η χορταστική σαλάτα θα σας ενθουσιάσει με τη νοστιμιά της.



Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'

Υλικά

    600γρ. πατάτες
    18 ελιές Καλαμών
    1 φλιτζανάκι του καφέ αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
    2 κουτ. σούπας κάππαρη
    6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    1 φλιτζάνι μαϊντανό
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 κουτ. σούπας μουστάρδα
    χυμό από 1 λεμόνι
    1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
    αλάτι, πιπέρι
    Για το χταπόδι
    1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό
    1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι

 


Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζετε το χταπόδι: Γυρίζετε την κουκούλα ανάποδα, αφαιρείτε τα εντόσθια και με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε και το ράμφος του. Έπειτα το πλένετε καλά.

Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό ρίχνετε το ξίδι και, αφού πάρει βράση, ρίχνετε μέσα και το χταπόδι. Το μαγειρεύετε περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από το νερό, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό. Το κόβετε σε κομματάκια.

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο νερό για 45 λεπτά. Τις αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι, τις ξεφλουδίζετε και τους αφαιρείτε τα μαύρα στίγματα (αν έχουν). Τις κόβετε σε κομμάτια με το χέρι.

Σε ένα μέτριο, πυρίμαχο σκεύος βάζετε τις κομμένες πατάτες και το βρασμένο χταποδάκι. Προσθέτετε την κάππαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί και τις ελιές.





Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε μέχρι η σάλτσα σας να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Περιχύνετε τη σαλάτα σας, ανακατεύετε καλά και τη μεταφέρετε σε μια ωραία σαλατιέρα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε στο τραπέζι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Το διαβάσαμε: is.gd/SFHg3T

 

 

 

Πως θα επιτύχουμε μαλακό Χταπόδι στα Κάρβουνα!

 

   


 

Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο δύσκολα θαλασσινά, στο θέμα ψησίματος. Πρέπει ψήνοντας το, να το βγάλουμε από τη φωτιά ψημένο σωστά και μαλακό. Υπάρχουν δύο τρόποι για να μας βγει το χταπόδι μαλακό μετά το ψήσιμο…..

Ο ένας τρόπος Αν και εγώ δεν τον συστήνω

είναι να βράσουμε πρώτα το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και όταν έχει σχεδόν μαλακώσει το βγάζουμε, το κρυώνουμε και το τυλίγουμε με μεμβράνη μέχρι ώσπου να το ψήσουμε στα κάρβουνα.

Ο λόγος που εγώ δεν το συστήνω ως λύση, διότι με αυτόν τον τρόπο το χταπόδι θα χάσει όλη την γεύση του και νοστιμάδα του. Οπότε μετά το ψήσιμο θα τρώμε ένα άγευστο χταπόδι.

 

Υλικά

            1½ με 2 κιλά Χταπόδι κατά προτίμηση, τα πλοκάμια
            ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
            λίγο Ξίδι
            Φρέσκια Ρίγανη
            Αλάτι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι, την ρίγανη και το αλάτι.

Τα ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι επιπλέον από τα υλικά μας. Το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.

 

 


Οδηγίες
Ο άλλος τρόπος, που συστήνω εγώ είναι:

Παίρνουμε το χταπόδι φρέσκο, του αφαιρούμε τα εντόσθια από τον σάκο του και το χτυπάμε συνέχεια πάνω σε μια πέτρα, μέχρι να μαλακώσει καλά. Αφού μαλακώσει καλά κόβουμε τα πλοκάμια, για να τα ψήσουμε μόνα τους (ψήνονται καλύτερα έτσι).

Ανάβουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά μας. Όταν θα έχουμε μια καλή θράκα, απλώνουμε τα κάρβουνα και ρίχνουμε λίγη στάχτη για να ελαττώσουμε την θερμότητα της φωτιάς.

Για να μας βγει το χταπόδι μαλακό στο ψήσιμο, πρέπει η φωτιά μας να είναι χαμηλή προς μέτρια, για να ψηθεί καλά χωρίς να μας στεγνώσει και να παραμείνει ζουμερό.




Ψήνοντας τα, και από τις δυο μεριές, και γυρνώντας τα πολλές φορές, πετυχαίνουμε τέλειο ψήσιμο. όταν πάρουν ένα ωραίο χρώμα σκουρόξανθο, τα βγάζουμε από την φωτιά.

Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι ή ειδικό ψαλίδι, στο μέγεθος που θέλουμε.

Βάζουμε το χταπόδι μας σε μια πιατέλα και του περιχύνουμε, την σως που έχουμε ετοιμάσει, από πριν.

Απολαύστε το με κρύο κρασάκι ή με ουζάκι!!


Το διαβάσαμε:is.gd/oq1fhy

 

 

 

Να περάσετε μια όμορφη Καθαρά Δευτέρα εσείς κι οι οικογένειές σας! 

Πολλές ευχές για μια Καλή Σαρακοστή!

 


 

 

Πόσοι γνωρίζουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον χαρταετό;

Τo γνωστό, αγαπημένο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, ο χαρταετός, έχει τις ρίζες του στη λαχτάρα του ανθρώπου να πετάξει σαν τα πουλιά.

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν, ένας στρατηγός χρησιμοποίησε χαρταετό, καθώς συναντούσε δυσκολίες στο να καταλάβει ένα παλάτι & με τη βοήθεια του τα κατάφερε, μετρώντας την απόσταση που χρειαζόταν για να σκάψει ένα τούνελ. Στην Ευρώπη ο χαρταετός εμφανίστηκε μετά το 1400 μ.Χ. και υπήρξε χρήσιμος, ως επιστημονικό όργανο.

 



Το 1749, ο Σκωτσέζος μετεωρολόγος Alexander Wilson χρησιμοποίησε χαρταετούς καταγράφοντας θερμοκρασιακές μεταβολές σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ αργότερα, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος εφηύρε το αλεξικέραυνο, εκτελώντας το διάσημο πείραμα του, με τη βοήθεια ενός χαρταετού, αποδεικνύοντας ότι οι αστραπές είναι στατικός ηλεκτρισμός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αδελφοί Ράιτ χρησιμοποιούσαν χαρταετούς για να δοκιμάσουν τις ιδέες τους, πραγματοποιώντας προκαταρκτικές δοκιμές, πριν πετάξουν με το ανεμόπτερό τους για πρώτη φορά, το 1901



Με αγάπη απο όλους εμάς στην KOUKOUZELIS, ας μεινουμε υγειονομικά ασφαλείς  γιατί, απλά,  θέλουμε να γιορτάσουμε και του χρόνου όλοι μαζί!



 

 





Clean Monday - recipes to fill your table with delicious and homemade delicacies




I do not know what the weather will be like this Shrove Monday.

I know that with these recipes your table will be filled with delicious, homemade delicacies!

So let's have a nice and safe time always in the back of our minds, because, simply, we want to celebrate time together!

Shrimp with thyme and rosemary

Medium shrimp 1 kg
Olive oil 1/2 cup of tea
Fresh or dried thyme 3 sprigs or 1 tbsp
Fresh or dried rosemary 2 large twigs cut in half or 1 tbsp
White vinegar 2 tbsp
Salt Pepper
Water 4 tbsp

Instructions
We clean the shrimps and leave them with their tails, wash them and let them drain.
Put the olive oil, water, thyme, rosemary, salt and pepper in a pan and put it in a preheated oven at 180 degrees on the middle grill for about 10 minutes to flavor the olive oil.
Add the shrimp, mix with the flavored olive oil and cook for about 10 minutes, until they turn pink.
Pour the white vinegar over them and mix them well. Turn off the oven and leave them for 2-3 minutes in the oven.
Serve with rice or french fries.

 
 
Deep fried mussels on cheese
By EVA MONOCHARI

A delicious and easy recipe for an appetizer, are the fried mussels!
The creamy white sauce and their spicy taste are an ideal accompaniment for beer, wine, tsipouro or ouzo!

Materials
    500 gr. frozen mussels
    200 gr. slice
    3 cloves garlic
    2 hot pickled peppers
    200 ml. White wine
    2 tablespoons mustard
    4 tablespoons parsley
    Or teaspoon flour
    Olive oil
    Freshly ground pepper

Instructions
Finely chop the garlic and parsley.
Put the mussels in a bowl of water to thaw and then in a colander to drain.
In a deep frying pan, sauté the garlic and peppers with olive oil.
Add the mussels and mix lightly. Quench with wine and simmer for 2-3 minutes.
Dissolve the flour in a cup of water and add it to the mussels.
Add the mustard, freshly ground pepper and if you want a little salt.
Boil for 5 minutes on low heat.
Finally add the crushed feta cheese and the parsley.
Boil until the feta melts and the sauce thickens.
Serve immediately and if you want add a little extra crushed feta.




Cuttlefish roasted with lemon oil from their ink

Nena Isyrnoglou

Materials (for 6 - 8 people):
    about 2 kg cuttlefish, fresh or frozen, cleaned *
    olive oil for spreading
    salt, freshly ground pepper

For the lemon oil:
2 teaspoons soup cuttlefish ink (either we will use the ink from the fresh cuttlefish or we will buy cuttlefish ink that we find in jars or sachets, in good grocery stores and delicatessens. Thanopoulos, Pandaisia. If we do not find it, we just omit it. In this case, of course, the taste change.)
300 ml mandarin or orange juice (or mixed) + 2 tsp. soup lemon juice (if the orange or mandarin juice is quite acidic, skip the lemon juice. In any case, adjust the acidic ones according to your taste. If necessary, correct with a little honey)
zest of 1 large orange, whole (we prefer organic)
salt, freshly ground pepper
100 ml olive oil

Procedure:
Wash the cleaned cuttlefish well and cut them into large pieces of 3 cm.

Lemon oil: For the lemon oil we will need 2 tablespoons. soup from the strained ink - the rest we keep in a jar, in the refrigerator, for about 1 week.
Put the mandarin juice in a saucepan, together with the zest, boil them on a medium heat for 8 - 10 minutes, until about 70 ml are left. Then put them in the multi and beat on medium speed for 1/2 minute.

Add the ink (prepared or ready), lemon juice, a little salt and pepper and beat for another 1/2 minute. Gradually, add the oil and beat, until you prepare a smooth and homogeneous sauce, which we keep in a jar in the refrigerator, until we use it (it keeps for 4-5 days).

Baking: Meanwhile, preheat the oven to 200 ° C. Lightly grease a large shallow pan and spread the cuttlefish pieces together with the tentacles (cut into smaller pieces), all in a single layer and brush with a brush. olive oil. Put the pan on one of the middle shelves of the oven and cook the cuttlefish for 6 minutes. Turn them on the other side and bake for another 5-6 minutes. Serve them immediately with the lemon oil in a bowl so that everyone can put as much as they want.
Serve with french fries and seasonal green salad.

 
 
Potato salad with octopus

Potato salad can be classically combined with sausages, but in times of fasting or for those who do not like meat, seafood such as octopus is the ideal alternative. This hearty salad will delight you with its taste.
Servings: for a large salad bowl

Preparation time: 20 '
Cooking time: 60 '
Ready in: 1:20

RECIPE BY: Elias Mamalakis


    600gr. potatoes
    18 Kalamon olives
    1 cup of pickled coffee cucumber, finely chopped
    2 teaspoons caper soup
    6 spring onions, finely chopped
    1 cup parsley
    1 cup olive oil
    1 teaspoon mustard soup
    juice of 1 lemon
    1 teaspoon soup wine vinegar
    Salt Pepper
    For the octopus
    1 octopus around 1½ kg
    1 cup of coffee vinegar



Procedure
First prepare the octopus: Turn the hood upside down, remove the entrails and with a knife remove the beak. Then wash it well.

In a saucepan with 2 liters of water, pour the vinegar and, after boiling, add the octopus. Cook for about 1 hour or until softened. Take it out of the water, leave it to cool and rinse it with plenty of cold water. Cut it into small pieces.

Boil the potatoes in plenty of water for 45 minutes. Leave them to cool a bit, peel them and remove the black spots (if any). Cut them into pieces by hand.

Put the chopped potatoes and the boiled octopus in a medium, fireproof dish. Add the capers, spring onions, pickled cucumber and olives.

Prepare the sauce: Put the mustard, lemon juice, vinegar, olive oil and salt and pepper in the blender. Beat until your sauce becomes a homogeneous mixture.

Pour over your salad, mix well and transfer to a nice salad bowl. Sprinkle with parsley and serve.

Photo: George Drakopoulos - Food styling: Tina Webb
 
 

How to get a soft Octopus on the Coals!

Octopus is one of the most difficult seafood to cook. When cooking it, we must take it out of the fire, cooked properly and soft. There are two ways to get the octopus soft after cooking… ..

One way
Although I do not recommend it, it is to boil the octopus in a pot first and when it is almost soft we take it out, cool it and wrap it with a film until we cook it on the coals.

The reason I do not recommend it as a solution, because in this way the octopus will lose all its flavor and taste. So after cooking we will eat a tasteless octopus.

So let's go for the materials we will need:

            1½ with 2 kg Octopus preferably, the tentacles
            ½ cup Olive oil
            a little Vinegar
            Fresh Oregano
            Salt

In a bowl pour the oil, vinegar, oregano and salt.

We mix them and test if we want to add something extra from our ingredients. We leave it aside for later.

The other way,
which I recommend are:

Take the octopus fresh, remove the entrails from its bag and beat it continuously on a stone, until it softens well. After it softens well, cut the tentacles to cook them on their own (they cook better this way).

We light the coals on our grill. When we have a good ember, we spread the coals and add a little ash to reduce the heat of the fire.

In order for the octopus to come out soft during cooking, our fire must be low to medium, in order for it to cook well without drying out and remaining juicy.

Baking them, on both sides, and turning them many times, we achieve perfect baking. when they get a nice dark blonde color, we take them off the fire.

We cut them with a knife or special scissors, in the size we want.

Put our octopus on a plate and pour the sauce we have prepared, beforehand.

Enjoy it with cold wine or ouzo !!

Have a beautiful Clean Monday you and your families!

Many wishes for a Happy Lent!

How many of us know the story behind the kite?

The well-known, favorite custom of Clean Monday, the kite, has its roots in the longing of man to fly like a bird.

During the Han Dynasty, a general used a kite as he encountered difficulties in capturing a palace & with his help he managed to measure the distance needed to dig a tunnel. The kite appeared in Europe after 1400 AD. and was useful, as a scientific instrument.

In 1749, the Scottish meteorologist Alexander Wilson used kites to record temperature changes at high altitudes, and later, Benjamin Franklin invented the lightning rod, performing his famous experiment, using a kite to prove that lightning strikes.

Characteristically, the Wright brothers used kites to test their ideas, conducting preliminary tests before flying their paraglider for the first time in 1901.


With love from all of us at KOUKOUZELIS, let us stay healthy because, simply, we want to celebrate time together!


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου