Σοκολατένια βασιλόπιτα με γλάσο

Αυτή η διαφορετική, πρωτότυπη βασιλόπιτα με υφή κέικ, γεύση κακάο και μαρμελάδας του δάσους και πλούσιο σε γεύση γλάσο σοκολάτας, την οποία μας προτείνει ο γνωστός σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. 




Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να τη γαρνίρετε με χρυσές σοκολατένιες πέρλες ή με άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας.

1:30 Χρόνος Παρασκευής
Για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ. Ποσότητα



Υλικά

Για τη βάση:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. σούπας κακάο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
6 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
300 γρ. μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
100 γρ. σοκολατένιες χρυσές πέρλες ή άλλα διακοσμητικά ζαχαρωτά της αρεσκείας σας για τη διακόσμηση της βασιλόπιτας

Για το σοκολατένιο γλάσο:
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας γλυκόζη




Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Ρίξτε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο, τη μαρμελάδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατέψτε.
Αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για να το καλύψετε με το γλάσο.

Για το γλάσο: Βάλτε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί χωρίς να σφίξει (για 30-40 λεπτά περίπου) και καλύψτε με αυτό το κέικ.

Φωτογραφία: iStock/Ideal Image
Βαγγέλης Δρίσκας
Το διαβάσαμε: is.gd/pwgzM2





Chocolate king pie with icing




Chocolate king pie with icing

This different, original king pie with cake texture, cocoa and forest jam flavor and rich in chocolate icing, suggested by the well-known chef Vangelis Driskas, is sure to excite young and old.

Before serving, you can garnish it with golden chocolate pearls or other decorative candies of your choice.

1:30 Friday Time
For a round form 24 cm. Quantity

Materials

For the base:
200 gr. flour for all uses
4 teaspoons cocoa soup
100 gr. sugar
100 gr. melted butter
6 eggs
1 teaspoon sweet baking powder
1 vanilla
300 gr. forest fruit jam
100 gr. chocolate gold pearls or other decorative candies of your choice to decorate the royal pie

For the chocolate icing:
200 gr. chopped couverture
100 ml sour cream
2 teaspoons glucose soup

Implementation

Beat the eggs with the sugar until they become a fluffy mixture. Add the cocoa and melted butter, jam, flour, baking powder, vanilla and mix.
Pour the mixture into a non-stick cake tin and bake in a preheated oven at 175o C for 40 minutes. Allow to cool to cover with icing.

For the icing: Put the couverture with the glucose and sour cream in the pot and leave them on low heat for a while until the couverture melts. Allow the mixture to set without tightening (for about 30-40 minutes) and cover with this cake.

photo: iStock / Ideal Image
Vangelis Driskas
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου