Το κλασικό και αγαπημένο στρούντελ σε αλμυρή παραλλαγή με κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια και τυρί.
Εξαιρετικό για το καθημερινό τραπέζι με ό,τι έχει μείνει από το μεσημέρι αλλά και για ένα γιορτινό μενού.
Μερίδες:2 στρούντελ
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
Για τη γέμιση
1 στήθος κοτόπουλου, σε μπουκίτσες
5-6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, σε λεπτές φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι γραβιέρα, χοντροτριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε με το μισό ελαιόλαδο τα κυβάκια του κοτόπουλου.
Αλατοπιπερώνετε και βγάζετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Προσθέτετε ξανά τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μαζί με το μπέικον και δουλεύετε όλα τα υλικά.
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.
Ανοίγετε στο πλάτος το πρώτο φύλλο σφολιάτας αφήνοντας το πλαστικό φύλλο.
Απλώνετε τη γέμιση αφήνοντας κάτω, αριστερά και δεξιά, περιθώριο 2 δάχτυλα τουλάχιστον και 5 δάχτυλα από πάνω.
Βρέχετε τις άκρες, τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι και τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια του πλαστικού.
Τοποθετείτε σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.
Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρετε όσο ακόμη είναι ζεστά.
Το διαβάσαμε: https://bit.ly/3bbaQzy
Strudel with mushrooms, chicken, bacon and cheese
The classic and favorite strudel in a savory variant with chicken, bacon, mushrooms and cheese.
Great for the daily table with everything left over from lunch but also for a festive menu.
Servings: 2 strudels
Preparation time: 10 '
Cooking time: 30 '
Ready in: 40
Materials
1 packet of puff pastry
For the filling
1 chicken breast, in small pieces
5-6 slices of bacon, finely chopped
250gr. small white mushrooms, thinly sliced
1 cup of coffee olive oil
2 cloves garlic
4-5 fresh onions, finely chopped
1 cup gruyere, coarsely grated
chopped parsley
Salt Pepper
Procedure
Heat a non-stick pan very well and brown the chicken cubes with half the olive oil.
Season with salt and pepper and set aside.
In the same pan add the remaining oil and sauté the mushrooms together with the garlic and onions, until they are left with only their oil.
Add the chicken pieces again together with the bacon and work all the ingredients.
Taste and season accordingly.
Remove from the heat, add the parsley and grated cheese and allow the filling to cool slightly.
Preheat the oven to 175oC.
Open the first puff pastry sheet wide, leaving the plastic sheet.
Spread the filling leaving down, left and right, a margin of at least 2 fingers and 5 fingers above.
Wet the edges, pierce the dough with a fork and roll it with the help of plastic.
Place in a baking tray with baking paper. Repeat with the second sheet and the rest of the filling.
Bake until golden brown and serve while still hot.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου