Η κατάσταση με τον κορωνοϊό και την καραντίνα επιβάλλει πέρα από ψυχραιμία, καλή υγιεινή, αλλά και καλή οργάνωση της κουζίνας.
Η HuffPost US δίνει συμβουλές για να κάνει την καθημερινότητα μας στην κουζίνα πιο απλή. Θεωρούμε, όσα διαβάσαμε πολύ εύστοχα και ότι μπορούν να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας για αυτό συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο χρήσιμα tips.
Αρχικά, η κατάλληλη αποθήκευση των τροφίμων έχει μεγάλη σημασία. Για παράδειγμα, βάλτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε ξηρό, σκοτεινό χώρο, καθώς αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους. Όσον αφορά τα φρούτα τρώμε αυτά που είναι πιο ώριμα και ελέγχουμε κάθε τόσο την ωρίμανση των υπολοίπων, ώστε να ακολουθήσουν με τη σωστή σειρά.
Μια άλλη ιδέα είναι πως τα φρούτα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και στη συνέχεια να γίνουν χυμοί στο μπλέντερ ή μαρμελάδες ακόμα και γλυκό στο φούρνο όπως «μήλα ψητά με σαντιγί». Όσον αφορά τα λαχανικά, μην ξεχνάτε πως μπορούμε να τοποθετηθούν στην κατάψυξη έως και τέσσερις μήνες.
Για την άλλη σημαντική κατηγορία, που αφορά το κρέας και τα γαλακτοκομικά σημειώνουμε πως το άψητο κρέας μπορεί να αποθηκευθεί στην κατάψυξη για τέσσερις έως δώδεκα μήνες, ενώ αυτό που έχουμε μαγειρέψει εως τρεις μήνες. Μπορούμε μάλιστα να το έχουμε τεμαχίσει σε μερίδες. Το ίδιο γίνεται και με τα τυριά.
Ημερομηνία λήξης
Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να ελέγξουμε αυτά που έχουμε βάλει στον καταψύκτη. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, είτε αγοράζονται είτε είναι σπιτικά, είναι συνήθως πιο εύκολο να χαλάσουν γρηγορότερα απ′ ότι οι κονσέρβες ή τα άλλα τρόφιμα που βάζουμε στο ντουλάπι της κουζίνας. Μπορούμε να βάλουμε ετικέτα με την ημερομηνία που καταψύξαμε το προϊόν, ούτως ώστε να γνωρίζουμε αν μπορεί να καταναλωθεί.
Δεν ξεχνάμε φυσικά να ελέγχουμε τα τρόφιμα πριν τα καταναλώσουμε και να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας καθώς και τα ψώνια μας από το σούπερ μάρκετ.
Το διαβάσαμε: is.gd/zSUezS
The situation with the coronavirus and quarantine requires in addition to composure, good hygiene, but also good organization of the kitchen. HuffPost US gives tips to make our daily life in the kitchen simpler. We believe that what we read very accurately and that they can help us in our daily lives, so we gathered some of the most useful tips.
Initially, proper food storage is very important. For example, put onions and garlic in a dry, dark place, as this will extend their shelf life. As for the fruits, we eat the ones that are more mature and check the ripening of the rest every now and then, so that they follow in the correct order. Another idea is that the fruit can be put in the freezer and then made into juices in the blender or jams or even baked goods such as "apples baked with whipped cream". As for the vegetables, do not forget that they can be placed in the freezer for up to four months.
For the other important category, which concerns meat and dairy products, we note that uncooked meat can be stored in the freezer for four to twelve months, while what we have cooked for up to three months. We can even cut it into portions. The same goes for cheeses.
Expiration date
Another important step is to check what we have put in the freezer. Frozen foods, whether purchased or homemade, are usually easier to spoil faster than canned or other foods that we put in the kitchen cupboard. We can label the date we froze the product, so we know if it can be consumed.
Of course we do not forget to check the food before consuming it and to plan our meals as well as our shopping in the supermarket.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου