Μελιτζανοκεφτέδες με κριθαράκι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Τους μελιτζανοκεφτέδες τούς γνώρισα παρακολουθώντας την εκπομπή του Ηλία μας σε ένα από τα ταξίδια του στην Καλαβρία. Κάνουν καλή παρέα με σπυρωτό κριθαράκι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.






Υλικά
Για τους μελιτζανοκεφτέδες
    4 μελιτζάνες φλάσκες
    2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
    1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
    2 αβγά
    ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    5-6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας
    400γρ. ντομάτες τριμμένες, φρέσκες ή κονκασέ
    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
    μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ρίγανη
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα
    400γρ. κριθαράκι βρασμένο σε ζωμό κοτόπουλου

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει. Ύστερα, αν θέλετε, την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.




Στο μεταξύ, κόβετε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά και τρίβετε το ψωμί στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Λιώνετε τις βρασμένες μελιτζάνες και τις ανακατεύετε με το ψωμί, τα αβγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το κεφαλοτύρι. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον και κατόπιν το πλάθετε σε κεφτεδάκια.

Τηγανίζετε τους μελιτζανοκεφτέδες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ύστερα τους σερβίρετε πάνω στο βρασμένο κριθαράκι και τους περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη.



Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
Food styling: Elena Jeffrey
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη
Το διαβάσαμε: is.gd/5XEZQP





Eggplant meatballs with barley and fresh tomato sauce





I met the eggplant meatballs while watching our Elias show on one of his trips to Calabria. They make good company with spiced barley and fresh tomato sauce.

Servings: 4
Preparation time: 15 '
Cooking time: 35 '
Ready in: 50 '
Waiting time: 30 minutes

Materials
For eggplant meatballs
    4 eggplant flasks
    2 slices of stale bread
    1 large onion, finely chopped
    2 eggs
    Or a cup of chopped parsley
    5-6 teaspoons. grated kefalotyri soup
    salt, freshly ground pepper
    olive oil for frying

For the tomato sauce
    400gr. grated, fresh or crushed tomatoes
    2 cloves garlic melted
    1 chopped onion
    1 green pepper, finely chopped
    2 teaspoons olive oil soup
    ½ κουτ. sweet sugar
    chopped parsley or oregano
    salt, freshly ground pepper

For serving
    400gr. barley boiled in chicken broth

Procedure
Prepare the sauce: Heat the oil in a pan and sauté the onion together with the garlic and pepper. Add the tomatoes, sugar, a little parsley and season with salt and pepper. Boil the sauce over medium heat for about 15 minutes, until it boils. Then, if you want, mash it in a blender.

Meanwhile, cut the aubergines into large cubes and boil them in salted water until soft. Put them in a colander to drain well and grate the bread in the onion grater.

Melt the boiled aubergines and mix them with the bread, eggs, onion, parsley and kefalotyri. Sprinkle with freshly ground pepper. Leave the mixture in the fridge for at least 30 minutes and then shape it into meatballs.

Fry the eggplant meatballs in plenty of hot oil, until they are reddish on both sides. Take them out of the pan with a slotted spoon and leave them for a while on absorbent paper towels.

Then serve them on the boiled barley and pour the tomato sauce over them, sprinkling on top with a little chopped parsley or oregano.

Photography: Konstantinos Kafiris
Food styling: Elena Jeffrey
RECIPE FROM: Simoni Kafiri
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου