Καλοκαιρι και διατροφη: 10 μυστικα για να μην παχυνετε στις διακοπες


Κι όμως υπάρχει τρόπος να μην βάλετε βάρος την περίοδο των διακοπών σας

Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από την ημέρα που χάσετε τα επιπλέον κιλά που κουβαλούσατε από το χειμώνα. Καμαρώνετε για το νέο σας σώμα αλλά από την άλλη σκέφτεστε και τις διακοπές που έρχονται και ενδεχόμενο να πάρετε πίσω τα κιλά που με τόσο κόπο χάσατε.

Υπάρχει άραγε λύση; Και να πάω διακοπές και να φάω και να πιω και να χαλαρώσω και να γλεντήσω και να μην παχύνω; Σύμφωνα με την ομάδα του restart diet και την Γεωργία Τρέζου, master practitioner in eating disorders and obesity υπάρχουν δέκα μυστικά που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα την περίοδο της άδειάς σας.

1.Αν υπάρχει ψυγείο στο δωμάτιο τα πάντα είναι πιο εύκολα. Δοκιμάστε να φτιάξετε τοστάκι με γαλοπούλα & κασέρι, γιαούρτι με δημητριακά, φρουτοσαλάτα με λίγο ταχίνι και ξηρούς καρπούς ή γάλα με ψωμί και μέλι. Αν πάλι θα κάνετε διακοπές σε camping δοκιμάστε κάτι σε ταχινόμελο με φρυγανιές ή κουλούρι με φρούτο.
2.Βεβαιωθείτε πως πάντα η τσάντα σας είναι γεμάτη με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών κι έτσι αποφύγετε τις άσκοπες θερμίδες σε σοκολάτες, μπισκότα και πατατάκια μόνο και μόνο επειδή λιμοκτονείτε μετά από ώρες αφαγίας στην παραλία.


3.Κολυμπήστε! Δροσιστείτε, παίξτε με τους φίλους και την οικογένειά σας, χαλαρώστε το σώμα σας.
4.Ενυδατωθείτε! Ο ήλιος, το ταξίδι, η κούραση, η αϋπνία και τα κοκτέιλ, αφυδατώνουν λίγο λίγο το σώμα σας κι εσείς αυτές τις ημέρες ξεχνάτε τη σημασία της ενυδάτωσης. Λανθασμένα μηνύματα του εγκεφάλου σάς ωθούν να φάτε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες. Νερό, είναι η απάντηση. Τα κακά νέα είναι πως άμα περιμένετε να νιώσετε τη δίψα για να πιείτε νερό, να ξέρετε πως έχετε ήδη αφυδατωθεί.
5.Οι διακοπές σας διαρκούν 7 ημέρες κι εσείς φοβάστε πως φίλοι και γνωστοί θα βρεθούν μπροστά σας και θα σας παρασύρουν σε ταβέρνες και σε μπαρ. Σε μέρη που θα ρέει άφθονο το αλκοόλ. Ένα κοκτέιλ είναι ικανό εύκολα και γρήγορα να σας φορτώσει με 500 θερμίδες επιπλέον. Και αν είστε από αυτούς που προτιμάτε να τις φορτωθείτε στη δοκιμή τοπικών εδεσμάτων φροντίστε να αποφύγετε κάθε είδους κοκτέιλ. Η μπύρα χωρίς αλκοόλ θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.
6.Είναι λάθος να κολλήσετε στην τήρηση μιας δίαιτας. Είναι μέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Δοκιμάστε το γλυκό που σας έχει σπάσει τη μύτη από μακριά. Απλώς φροντίστε η υπόλοιπη μέρα σας να είναι λιγάκι πιο ελαφριά κι υγιεινή όσων αφορά την ποσότητα και την ποιότητα.
7.Μη στερηθείτε, μην πιεστείτε και προς θεού μη σκέφτεστε το διαιτολόγο σας και τη ζυγαριά σας! Γεμίστε τις μπαταρίες σας με αισιοδοξία και δύναμη.
8.Επιχείρηση ρακέτες! Ένα άτομο περίπου 60 κιλά, παίζοντας μία ώρα ρακέτες καταφέρνει να κάψει περίπου 450kcal. Εκμεταλλευτείτε την πληροφορία και δεν θα χάσετε.




9.Είναι γνωστό πως 7-8 ώρες ύπνου ημερησίως είναι απαραίτητες. Πολλές φορές στην καθημερινότητά σας ίσως δεν το καταφέρνετε αλλά τώρα είναι η στιγμή για να το πετύχετε.

Άλλωστε αυτό δε σημαίνει διακοπές; Ξεκούραση, ηρεμία, ύπνος, διασκέδαση. Βοηθήστε τον οργανισμό σας τώρα που μπορείτε. Συμπληρώνοντας 7-8 ώρες ύπνου ημερησίως καταφέρνετε να αποτρέψετε την έκκριση ορμονών του στρες και αυτό σας βοηθάει όχι μόνο στην ψυχολογία σας αλλά και στην απόκτηση καλύτερων διατροφικών επιλογών.
 

10.Και τελικά αν θελήσετε να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διατροφή και το βάρος σας σε σταθερά επίπεδα μην παραλείπετε το πρωινό, πάντα να τρέφεστε με φρούτα στα ενδιάμεσα γεύματά σας και να προτιμάτε ψητά όταν παραγγέλνετε.

ΦΩΦΩ ΜΠΟΝΙΟΥ
Το διαβάσαμε:https://tinyurl.com/y3r6holn




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!





Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου