Η συνταγή είναι αυθεντική και είναι του Τούρκου Αρχιμάγειρα Kemal Canturk από ένα σεμινάριο Οθωμανικής κουζίνας.
Για τα κεμπάπ
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
2 αυγά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
25 γρ. αλάτι
15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
4 γρ. κύμμινο τριμμένο
10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
5 γρ μπούκοβο καυτερό
5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 λίτρο γάλα
2 γρ. τσιμένι
3 γρ. ρίγανη
3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
Για τη σάλτσα
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι κατά βούληση
Συνοδευτικά
πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε κομμάτια
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα.
Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ.
Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
Σερβίρουμε με ψημένες πίτες γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο.
Εάν πρόκειται να μην μαγειρέψετε τον κιμά την ίδια ημέρα, τότε μουσκέψτε το ψωμί σε νερό και όχι στο γάλα.
Το διαβάσαμε:https://www.sintagespareas.gr/sintages/giaourtlou-kempap-aythentiki-sintagi.html
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μουρλια η συνταγη!!! Μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφή