Υλικά:
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
- 1 κούπα γάλα
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- λίγο αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Παρασκευή:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά.
- Φτιάχνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Αμέσως προσθέτουμε και τη μια κουταλιά βούτυρο και τα ζυμώνουμε για 5 λεπτά με το μίξερ ή για 10 με το χέρι. (Η ζύμη θα κολλάει λιγάκι και θα γίνει πολύ ελαστική)
- Λαδώνουμε ένα μπώλ και βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα.
- Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο 1,5 - 2 εκ. πάχους.
- Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και με ένα καπάκι από μπουκάλι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
- Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω - κάτω αντιστάσεις ή 190 με αέρα μέχρι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά.
- Όταν τα βγάλουμε ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τη κανέλα .
- Αλείφουμε τα ντόνατς με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου