ΥΛΙΚΑ:
1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 5-6 μηλα
• 1 κούπα ζάχαρη - λίγες μαύρες σταφίδες
• 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
• 5 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 βανίλιες
• 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βουτυρώνουμε το ταψί.
• Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
• Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
• Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.
• Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 5-6 μηλα
• 1 κούπα ζάχαρη - λίγες μαύρες σταφίδες
• 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
• 5 αυγά
• 1 κούπα ζάχαρη
• 3 βανίλιες
• 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βουτυρώνουμε το ταψί.
• Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
• Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
• Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.
• Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου