Χαλβάς Φαρσάλων (στο σπίτη)

Υλικά
3/4 της κούπας σπορέλαιο (παρά λίγο)
2 κούπες κορνφλάουερ
3 κούπες Ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια σύρματος όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη για την καραμέλα και την επιπλέον ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα με την 1 κούπα ζάχαρη.
Βάζουμε το 1/5 της κούπας από τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να καραμελώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι που να χρυσαφίσει με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το άλλο 1/5 της ζάχαρης και συνεχίζουμε όπως πιο πάνω. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για τα υπόλοιπα 3/5. Όταν βάλουμε την τελευταία ποσότητα ζάχαρης, και όταν καραμελώσει και αυτή, έχουμε έτοιμα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα.
Η καραμέλα θα κρυώσει και θα πήξει αμέσως και θα νομίζετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος αλλά δεν είναι έτσι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά η καραμέλα λιώνει και αρχίζει να ενσωματώνεται στο μείγμα.
Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί το μείγμα αρχίζει και βγάζει τα λάδια του. Και αυτό όμως είναι οκ γιατί στη συνέχεια τα απορροφά και πάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς λοιπόν για 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να απορροφηθούν και όλα τα λάδια. Καθώς κρυώνει απορροφούνται πιο εύκολα.
Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε και αυτά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 Χ 28, πασπαλίζουμε με την επιπλέον ζάχαρη
Ψήνουμε στο γκριλ, βάζουμε στη σχάρα ψηλά, μέχρι να καραμελώσει (5-10 λεπτά)
Διαφορετικά με ένα φλόγιστρο χειρός καίμε τη ζάχαρη να καραμελώσει.

http://www.ourlife.grΤρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου