Φανουροπιτα

 
Μερίδες 10-15
Χρόνος προετοιμασίας 15
Χρόνος ψησίματος 45

 
Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλ. τσαγιού βιτάμ (φυτική μαργαρίνη)
1 φλ. τσαγιού χυμό φρέσκο πορτοκάλι
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού γαρύφαλλο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
3 βανίλιες
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
½ φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
1 φλ. τσαγιού καρύδια
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
5 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλ. τσαγιού κονιάκ
600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαδικασία

Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη, την σόδα, την κανέλα, το γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκάλι και το λεμόνι και χτυπάμε πολύ καλά για 10 λεπτά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε σιγά σιγά, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το κονιάκ (εναλλάξ).

Ρίχνουμε τις σταφίδες, το καρύδι και το σουσάμι.
Αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει με αλεύρι ώστε να μην πάνε στον πάτο.

Στρώνουμε την ζύμη σε ταψί λαδωμένο και αλευρωμένο.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 8 λεπτά και ξεφορμάρουμε.



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου