Σπανακόπιτα με λαζάνια

Υλικά για 9 ατομα:
  • 4 ματσάκια σπανάκι (καθαρισμένα και στιμμένα καλά) ή 4 κουτιά κατεψυγμένο σπανάκι (αποψυγμένα και στιμμένα)
  • 1 φλιτζάνι μυρωδικά (όπως μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο, ψιλοκομμένα)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 φλιτζάνι φέτα(τριμμένη)
  • 1 κούπα ρικότα
  • 3 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά λαζάνια (μαγειρεμένα)  
Οδηγίες:
  1. Ανακατεύουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια,τη φέτα,τη ρικότα και τα αυγά.
  2. Τοποθετήστε ένα στρώμα λαζάνια στο κάτω μέρος του ταψιού (23x33 εκατοστών περίπου).
  3. Καλύψτε με το μείγμα από το μισό σπανάκικαι 1/3 της μοτσαρέλας.
  4. Τοποθετήστε άλλο ένα στρώμα λαζάνια.
  5. Καλύψτε με το υπόλοιπο μίγμα σπανάκι και 1/3 της μοτσαρέλας.
  6. Τοποθετήστε άλλο ένα στρώμα λαζάνια και στη συνέχεια την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου 30-45 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου