Χοιρινό με σέλινο φρικασέ

🍖🥩  Χοιρινό με σέλινο φρικασέ 



Υλικά

  • 1 κιλό Xοιρινά φιλετίνια κομμένα σε κύβους
  • 1 κιλό σέλινο χοντρό (ή 500γρ. χοντρό και 500γρ. σελινόριζα) κομμένο σε κομμάτια 5εκ.
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού λεμονοθύμαρο (προαιρετικό)
  • ⅔ φλιτζανιού Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο
  • 3-4 Αυγά βιολογικής γεωργίας 
  • χυμό από 2 λεμόνια 

Διαδικασία

1.    Βουτάτε το κρέας σε βραστό νερό και αφήνετε να πάρει βράση μέχρι να βγάλει αφρό. Το στραγγίζετε και το πλένετε με κρύο νερό. Το αφήνετε στην άκρη.

2.    Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο και το κρέας. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό. Αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.

3.    Προσθέτετε το σέλινο, τον άνηθο, το λεμονοθύμαρο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε το φαγητό για 25-30 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το κρέας και να μαλακώσει το σέλινο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Πρέπει να μείνει περίπου ενάμισι φλιτζάνι σάλτσα στο τέλος. Αφαιρείτε όσο ζωμό μπορείτε από την κατσαρόλα και τον φυλάτε στην άκρη.
 



4.    Ετοιμάζετε το αυγολέμονο: Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτετε το λεμόνι. Σιγά σιγά προσθέτετε το ζωμό από την κατσαρόλα χτυπώντας συνεχώς το μίγμα. Περιχύνετε το φαγητό και βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κουνώντας την κατσαρόλα πίσω μπρος για να πάει παντού η σάλτσα και να πήξει η σάλτσα. Όταν αρχίζει να βράζει σβήνετε τη φωτιά για να μην κόψει το αυγολέμονο. 



Το διαβάσαμε: https://bitl.to/5M4n




Translation



Pork with celery fricassee

Ingredients

1 kg Pork fillets, cut into cubes
1 kg coarse celery (or 500g coarse and 500g celery root) cut into 5cm pieces
1 large onion, chopped
1-2 cloves garlic, coarsely chopped
1 tbsp. dill, chopped
1 tbsp. lemon thyme (optional)
⅔ cup Extra virgin olive oil
salt, pepper
For the egg and lemon sauce
3-4 Organic eggs
juice of 2 lemons

Procedure

1. Dip the meat in boiling water and let it boil until it foams. Drain and wash it with cold water. Set aside.

2. Sauté the onion in the oil until soft and add the garlic and meat. Sauté until the meat is browned and add 1½ cups of water. Let it simmer for about 20 minutes.

3. Add the celery, dill, lemon thyme, salt and pepper. Simmer for about 25-30 minutes until the meat is done and the celery is tender. If necessary, add a little water during the simmering. There should be about a cup and a half of sauce left at the end. Remove as much broth as you can from the pot and set aside.

4. Prepare the egg and lemon sauce: Beat the eggs in a mixer and add the lemon. Slowly add the broth from the pot, whisking constantly. Pour over the food and place the pot on low heat, shaking the pot back and forth to get the sauce everywhere and thicken the sauce. When it starts to boil, turn off the heat so that the egg and lemon mixture doesn't curdle.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου