Ρεβιθια σαλατα µε ταχινι και πικαντικο θραψαλο

Φτιάχνουμε ζεστή σαλάτα με ρεβίθια  µε ταχίνι και πικάντικο θράψαλο. Νηστίσιμη και απολαυστική για κάθε ημέρα.

 




Υλικά για 4 Μερίδες
    
Για τη σαλάτα:
    200 γρ. ρεβίθια
    1 λεμόνι, τον χυμό
    1 κουτ. σούπας ταχίνι
    3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
    ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
    1 πρέζα κύμινο
    αλάτι, μαύρο πιπέρι
    
Για το θράψαλο και τη μαρινάδα του:
    1 θράψαλο μεγάλο, χωρίς κεφάλι
    2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
    1 πρέζα γαρίφαλο, σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1
Σαλάτα: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε 1 λίτρο νερό αποβραδίς και την επομένη τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο φρέσκο νερό και 1 κουτ. γλυκού αλάτι σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ώρα.




Βήμα 3
Θράψαλο και μαρινάδα: Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Ανοίγουμε το θράψαλο και το χαράζουμε με 10 γραμμές οριζόντιες και 10 κάθετες. Το μαρινάρουμε στη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Περνάμε το θράψαλο από το τηγάνι για 20΄΄ από κάθε μεριά, πιέζοντάς το με μια μεγάλη σπάτουλα για να μη γυρίσει η σάρκα.

Βήμα 4
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σκεύος μισό φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ρεβιθιών και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ανακατεύουμε το κομμένο θράψαλο με τη σαλάτα και τη σερβίρουμε χλιαρή.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΛΜΗΣ
Το διαβάσαμε: ibit.ly/L3xEv





Chickpea salad with tahini and spicy thrapsalo





We make a warm salad with chickpeas with tahini and spicy thrapsalo. Fasting and enjoyable for every day.

Ingredients for 4 Servings
    
For the salad:
     200 gr. chickpeas
     1 lemon, the juice
     1 tsp. of tahini soup
     3 tsp. of soup olive oil
     1 medium onion, thinly sliced
     2 tsp. tablespoon chopped parsley
     1 clove of garlic, grated
     ½ tsp. smoked sweet paprika
     1 pinch of cumin
     salt, black pepper
    
For the thrapsalo and its marinade:
     1 large, headless crucian carp
     2 tsp. of soup olive oil
     ½ tsp. sweet paprika sweet
     ½ tsp. sweet bukovo sweet
     ½ tsp. dry sweet oregano
     1 pinch of cloves, powder

Procedure

Step 1
Salad: Soak the chickpeas in 1 liter of water in the evening and the next day put them in a pot with a liter of fresh water and 1 tsp. sweet salt over high heat. As soon as they come to a boil, skim and lower the heat. Close with the lid and boil for 1 hour.

Step 2
Let them come to room temperature in their water. Strain them, keeping 1 cup of the water they boiled. Mix them with the rest of the ingredients, adding a little more water if necessary.

Step 3
Thrapsalo and marinade: Mix the marinade ingredients in a bowl. Open the hole and mark it with 10 horizontal and 10 vertical lines. We marinate it in the marinade we prepared. Heat a non-stick pan over high heat. Remove the thrapsalo from the pan for 20'' on each side, pressing it with a large spatula so that the flesh does not turn.

Step 4
Remove the pan from the heat, pour half a cup of water from boiling the chickpeas into the pan and close with a lid. Let it come to room temperature and cut into thin strips. Mix the chopped thrapsalo with the salad and serve it warm.

GRIGORIS HELMIS
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου