Ψητες πρασινες πιπεριες γεμιστες με αρωματικο κατικι Δομοκου

 

Το κατίκι είναι ένα τυρί με πολύ χαμηλά λιπαρά, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα σε πολλές συνταγές. Η πιπεριά κέρατο με τη χαρακτηριστική γεύση της, σε συνδυασμό με το μαλακό αυτό τυρί, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο που μας λείπει είναι η αίσθηση του τραγανού που θα μας δώσει η ψημένη γαλέτα.

Υλικά

  •     8 πιπεριές κέρατο
  •     150γρ. κατίκι Δομοκού
  •     1 σκελίδα σκόρδο
  •     1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  •     1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  •     1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •     ελαιόλαδο για το άλειμμα των πιπεριών
  •     3-4 κουτ. σούπας γαλέτα τριμμένη
  •     αλάτι


Διαδικασία
Ζεματάτε τις πιπεριές σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε όσο μπορείτε καλύτερα. Κόβετε το κοτσανάκι και αφαιρείτε όσο περισσότερα σπόρια μπορείτε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ετοιμάζετε το μίγμα της γέμισης: λιώνετε στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κατίκι Δομοκού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το βασιλικό και το λιωμένο σκόρδο. Τα δουλεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Με πολλή προσοχή γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού και τις απλώνετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις αλείφετε με λίγο λαδάκι και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.

Ψήνετε τις πιπεριές στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε με σπάτουλα και τις σερβίρετε σε πιατελίτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης


Το διαβάσαμε: https://to.ly/1zfpf




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου