Smoothie με χαμομηλι και λεμονοχορτο για να φυγει το φουσκωμα και το στρες


Το χαμομήλι, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που... συνδέονται με το στομάχι, όπως το φούσκωμα αλλά και για να ηρεμήσουμε και να κοιμηθούμε ευκολότερα.

Από την άλλη, το λεμονόχορτο έχει χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού, υπέροχη ντελικάτη γεύση και αποτελεί ιδανική επιλογή για κατανάλωση ως ρόφημα.
Ένα smoothie με παγωμένο χαμομήλι και λεμονόχορτο αποτελεί την ιδανική βάση για smoothie αμέσως μετά την άσκηση αλλά και σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Τα βασικά συστατικά μας:

Χαμομήλι, ο βασιλιάς των βοτάνων
Πασίγνωστο σε όλους το χαμομήλι ονομάστηκε έτσι από το άρωμά του: «μήλο του δάσους ή τους εδάφους». Θεωρείται ο βασιλιάς των βοτάνων και όχι άδικα. Είναι διάσημο για τις φυσικές, αγχολυτικές ιδιότητες που διαθέτει και σε καταστάσεις στρες, μια κούπα χαμομήλι ηρεμεί τον οργανισμό με τον πιο φυσικό τρόπο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν αφιερώσει το χαμομήλι στον θεό Ήλιο.

Λεμονόχορτο, τονωτικό και χαλαρωτικό
Το συναντάμε κυρίως στην Ινδία και στην Ασία και χρησιμοποιείται ευρέως στις εξωτικές κουζίνες. Το λεμονόχορτο έχει χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού, υπέροχη ντελικάτη γεύση και αποτελεί ιδανική επιλογή για κατανάλωση ως ρόφημα. Αναζωογονεί, χαλαρώνει, βελτιώνει τη διάθεση και έχει διπλό χαρακτήρα: τονώνει και καταπραΰνει! Το λεμονόχορτο έχει χαρακτηριστεί ως «μικρός θησαυρός της φύσης» και όχι άδικα αφού περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β12, Α και C.

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο smoothie με χαμομήλι και λεμονόχορτο
  • 1 φλιτζάνι παγωμένο αφέψημα με χαμομήλι και λεμονόχορτο.
  • ½ κούπα παγωμένα ροδάκινα
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4 της κούπας πάγος

Προετοιμασία:
Αφού κρυώσει το αφέψημα χαμομήλι λεμονόχορτο, βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιθεί το μείγμα. Σερβίρεις σε ένα ψηλό ποτήρι και έτοιμο


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/Jw1WYj



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!





Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου