Φουτουριστικά τρόφιμα που θα τρώμε σε 30 χρόνια


Η επιστημονική έρευνα δεν μας φέρνει απλώς πιο βολικές και φθηνότερες επιλογές για φαγητό, αλλά και την ελπίδα να ξεπεραστούν τα ζητήματα της αειφορίας. Η βιομηχανία κρέατος διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην αλλαγή του κλίματος, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο του άνθρακα που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλεται στο μεθάνιο από τα βοοειδή.

Εν τω μεταξύ, ο πληθυσμός της Γης αναπτύσσεται ταχύτατα και πολλοί ανησυχούν για το πώς θα τροφοδοτήσουν τα 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους που θα κατοικούν στον πλανήτη το 2050. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα που οι επιστήμονες και οι εταιρείες είναι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν στα μελλοντικά μας γεύματα.

1. Έντομα
Ένα φαγητό του μέλλοντος που σίγουρα θα μας πάρει χρόνο να συνηθίσουμε. Γρύλοι, ακρίδες και σκουλήκια στο πιάτο δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ως ιδέα τουλάχιστον. Ωστόσο, ήδη καταναλώνονται είτε ολόκληρα είτε σε προσθήκη σε άλευρα, δημητριακά ακόμα και σε μπιφτέκια (στην Ελβετία ήδη πωλούνται τυποποιημένα). Πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες και άφθονα στη φύση είναι ιδανική τροφή για το μέλλον, όπως αναφέρουν επίσημες υπηρεσίες του ΟΗΕ.

2. Εργαστηριακά κρέατα
Οι επιστήμονες σε εταιρείες όπως οι Memphis Meat και Mosa Meat δημιουργούν συνθετικό κρέας στο εργαστήριο. Μια μελέτη του 2011, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Science and Technology, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τεχνητό κρέας θα απαιτεί για την παρασκευή του 7%-45% χαμηλότερη ενέργεια, 78%-96% χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και 99% λιγότερη χρήση της γης από το συμβατικά παραγόμενο ευρωπαϊκό κρέας.

3. Εκτρεφόμενα ψάρια
Η υπεραλίευση αποτελεί μείζον πρόβλημα, αλλά πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι εάν εφαρμοστούν καλύτερες εμπορικές αλιευτικές πρακτικές και σε συνδυασμό με την πρόοδο στην υδατοκαλλιέργεια ή την ιχθυοκαλλιέργεια, θα αυξηθούν τα αλιεύματα.

4. Φύκη
Τα μικροφύκη, όπως και άλλα φυτά, τροφοδοτούν το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Μια μελέτη του 2013 από το περιοδικό Algal Research, διαπίστωσε ότι αυτά τα μικροσκοπικά πράσινα “πλάσματα” παράγουν μια σειρά από πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες αποτελώντας μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών στα προϊόντα διατροφής. Επίσης, μια πιο πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένα είδη φυκών περιέχουν πολλά λιπαρά οξέα ωμέγα 3 που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλή υγεία της καρδιάς.

5. 3D εκτυπωμένα τρόφιμα
Τα τρισδιάστατα τρόφιμα μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και να προσφέρουν μια νόστιμη και εύκολη στην κατανάλωση επιλογή για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από δυσκολία στην κατάποση.

Ακόμη και η NASA επένδυσε στην έρευνα για τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων με μηδενική βαρύτητα, ώστε οι αστροναύτες να μπορούν να “μαγειρεύουν” στο διάστημα.


Το διαβάσαμε:https://www.madata.gr/diafora/science/575942.html



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου