Ζουμερές μπριζόλες με μουστάρδα και σκόρδο


Δεν χρειάζεται να είναι Τσικνοπέμπτη για να εκφράσεις την αγάπη σου για τις μπριζόλες. Μπορείς να απολαύσεις νόστιμο χοιρινό κρέας με τις οδηγίες του...
σεφ Βασίλη Τζίμα, και να μην στέκεσαι μπροστά στην οθόνη κοιτάζοντας τη φωτογραφία με ανοιχτό το στόμα. Κάνε την ακόλουθη συνταγή κατά γράμμα και θα καταλάβεις τι έχανες τόσο καιρό που δεν έβαζες μουστάρδα στις μπριζόλες.

Υλικά
  • 900gr μπριζόλες χοιρινές
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 3 σκόρδα ολόκληρα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 350ml γάλα
  • 60gr μουστάρδας Dijon
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε, και τις περνάμε με την πάπρικα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τις μπριζόλες 2-3 λεπτά την καθεμία. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά Ρίχνουμε το βούτυρο και τα σκόρδα, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το γάλα, την μουστάρδα το φύλλο δάφνης και τον χυμό. Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες μέσα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 - 25 λεπτά. Αφαιρούμε τις μπριζόλες,  αν δεν έχει δέσει καλά η σάλτσα την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Το διαβάσαμε:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/05/blog-post_6808.html



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου