Στα ιταλικά λέγεται Impepata και ο Antonio Carluccio μας ταξιδεύει στη νότια Ιταλία για να απολαύσουμε ένα πιάτο με αρώματα θάλασσας!
Συστατικά
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 1,5 κιλό μύδια, καθαρισμένα εξωτερικά και καλά πλυμένα
- 1,5 κιλό χτένια ή άλλα θαλασσινά με κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμμένα
- 500ml λευκό κρασί ξηρό
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1 Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρισε το σκόρδο και την πιπεριά για 1-2 λεπτά.
2 Πρόσθεσε τα θαλασσινά μαζί με το κρασί και τον μαϊντανό.
3 Σκέπασε το σκεύος και άφησε να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν όλα τα θαλασσινά, περίπου 4 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι μερικές φορές.
4 Θα ανοίξουν σχετικά γρήγορα αλλά άσε στη φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάς επί τόπου.
5 Πρόσθεσε αρκετό φρέσκο πιπέρι και ανακάτεψε.
6 Σέρβιρε σε μπολ με αρκετό ψωμί για το ζουμί τους.
Με ό,τι περισσέψει φτιάξε μια σάλτσα προσθέτοντας φρέσκια ντομάτα και ξαναβράζοντας που θα σερβίρεις πάνω σε μακαρόνια.
Το διαβάσαμε:http://www.tlife.gr/recipe/86/sintages-mydia-kautera/0-2774
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου