Μπουτι αρνι γεμιστο με καστανα δαμασκηνα και μηλα


Μπούτι αρνί γεμιστό με κάστανο,δαμάσκηνα και μήλα


Υλικα

  • 2 μπουτάκια από αρνί, περίπου 2 κιλά το καθένα
  • 300γρ μοσχαρίσιος κιμάς,1 φορά περασμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1φλ.κονιακ
  • 1 πορτοκάλι χυμό
  • 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο
  • 15 κάστανα βρασμένα και κομμένα στα δύο
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα καρέ
  • ½φλ καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
  • 1/2φλ κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1/2κουτ.ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2φλ κυβάκια απο μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Για το συνοδευτικό
  • 500γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη, σε κύβους
  • 40γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καθαρισμένα
  • 100γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
  • 40γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Για τη γέμιση : Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και τα ψήνουμε για 6΄-7΄ στους 200ºC, να ροδίσουν.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κονιάκ.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και αφήνουμε να γλασάρει η γέμιση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δαμάσκηνα, κάστανα, ψωμί, μήλα, καρύδι, κουκουνάρι, ξύσμα, και αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Γεμίζετε το μπουτάκι με τη γέμιση. Δένετε τα μπουτάκια με σπάγκο κουζίνας -όπως κάνετε σ’ ένα ψητό ρολό- βάζοντας ανάμεσα στον σπάγκο και το κρέας από ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. 
  5. Αλατοπιπερώνετε.
  6. Σε κατσαρόλα και πάνω σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο λάδι και ροδίζετε τα μπουτάκια απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ταψί μαζί με τα υγρά της κατσαρόλας και τα βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα.

Για το συνοδευτικό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Χοντροκόβετε τα φιστίκια και τα κάστανα και τα ανακατεύετε,ψήνετε για 10 λεπτά!
Κόβετε την κολοκύθα σε κύβους. Την ανακατεύετε με τα φιστίκια, το βούτυρο και τα κάστανα. Τα τοποθετείτε στο ταψί μαζί με το κρέας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα, περιχύνοντάς τα κάθε τόσο με τα υγρά του ταψιού.



το διαβάσαμε: http://blogs.gastronomos.gr/psyrigos_recipes/569
 

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο:

  1. Το κάστανο είναι καρπός της καστανιάς. Βρίσκεται μέσα σε ξυλώδες περίβλημα που έχει αγκάθια εξωτερικά και ανοίγει όταν οι καρποί ωριμάσουν. Ανάλογα με το είδος, μέσα στο περίβλημα υπάρχουν συνήθως 2-3 καρποί, ή και μόνο ένας. Βικιπαίδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή