Στιφαδο με...


Φανταστική συνταγή που δοκιμάσαμε την προηγούμενη Κυριακή. Αποτελείται από 13 συστατικά και το κύριο συστατικό, το κρέας, μπορεί να είναι αγριογούρουνο ή άλλο κυνήγι, μοσχάρι ή κουνέλι.

Υλικά

    1. Κρέας, 1 κιλό
    2. Μικρά Κρεμμυδάκια, 2 κιλά
    3. Ελαιόλαδο, 1 κούπα
    4. Σκόρδο, 7 σκελίδες
    5. Μπάχαρι, 12 κόκκοι
    6. Μαύρο Πιπέρι, 15 κόκκοι
    7. Αλάτι, 2 κ.γ.
    8. Γαρύφαλλα, 6 καρφάκια
    9.Κανέλλα, 1 ξυλαράκι
    10. Δάφνη, 4 φύλλα
    11. Πελτές, 1 κ.σ.
    12. Ξύδι, 1 ποτήρι του κρασιού
    13. Κόκκινο Κρασί, 1 ποτήρι του κρασιού

Εκτέλεση
1. Πλένουμε το κρέας και αν είναι αγριογούρουνο ή κυνήγι το μαρινάρουμε σε κόκκινο κρασί από το προηγούμενο βράδυ τοποθετώντας το σε κλειστό γυάλινο μπολ στο ψυγείο
2. Σοτάρουμε σταδιακά το κρέας στο ελαιόλαδο, το αφαιρούμε, και κατόπιν συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια
3. Σε καθαρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε στον πάτο το κρέας σε μια στρώση
4. Από πάνω τοποθετούμε σε ένα τούλι δεμένα όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη και σε δεύτερη στρώση τοποθετούμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
5. Ρίχνουμε το ξύδι και τον πελτέ με το αλάτι διαλυμένα στο κρασί
6. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ενδιάμεσα, σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάμε το σκεύος για να αναδευτεί το φαγητό.

TIPS :

    Αν μαρινάρουμε το κυνήγι στο κρασί μαγειρεύουμε προσθέτοντας μόνο ξύδι ή το αντίθετο

πηγή: http://www.demideli.com/2570/2011/01/30/to-stifado-me-ta-13-systatika/

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου