Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, οι ίνες του κρέατος να σπάσουν και η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μυτερό μαχαίρι αν έχουν ψηθεί.
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, οι ίνες του κρέατος να σπάσουν και η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μυτερό μαχαίρι αν έχουν ψηθεί.
Tip
Ταιριάζουν ωραιότατα με μια σάλτσα ντομάτας για την οποία θα χρειαστείτε 1 κιλό ντομάτες τριμμένες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα ζάχαρη, 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα. Με αυτήν περιχύνετε τα σουτζουκάκια σας.
Tο διαβάσαμε:http://www.imommy.gr/syntages/meat/article/817/soytzoykakia-foyrnoy/
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου