Γαύρος λαδομένος


Υλικά συνταγής

  •     1 κιλό γαύρος
  •     χοντρό αλάτι
  •     ξύδι
  •     αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  •     ρίγανη

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντόσθια. Σε γυάλινο σκεύος βάζουμε αλάτι στον πάτο, γαύρους τον ένα δίπλα στον άλλο, αλάτι και συνεχίζουμε εναλλάξ τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια μας. Στο τέλος καλύπτουμε με χοντρό αλάτι.
  2. Αφήνουμε έτσι τα ψάρια για 12 ώρες. 
  3. Μετά από 12 ώρες βγάζουμε τα γαυράκια από το αλάτι, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε άλλο σκεύος. 
  4. Τα καλύπτουμε με ξύδι. Τα αφήνουμε για άλλες 12 ώρες.
  5. Μετά το πέρας των δώδεκα ωρών, ξεπλένουμε μέσα στο ξύδι τα ψάρια, ένα ένα και βγάζουμε το κόκκαλο.
  6. Τοποθετούμε σε γυάλινο τάπερ, καλύπτουμε με αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  7. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι αν θέλουμε.

Είναι τέλειος μεζές για το τσίπουρο των μερακλήδων.

 

Πηγή http://www.cooklos.gr


Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου