Υλικά συνταγής
για τις κρέπες
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη(όχι ζεστή)
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
για τη γέμιση
- 500γρ. σπανάκι
- 300γρ. κοτόπουλο βραστό
- 2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς ή 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη προαιρετικά
- 1 κούπα σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
- ½ κούπα τριμμένη γκούντα
- ½ κούπα κεφαλοτύρι
Διαδικασία συνταγής
για τις κρέπες
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
για τη γέμιση
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ελαφρά το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και προσθέτουμε το σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι προσθέτουμε τον άνηθο, την πάπρικα, την πάστα πιπεριάς και το κοτόπουλο ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε και γεμίζουμε κάθε κρέπα με την γέμιση.
- Ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη.
- Στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψί τις κρέπες και περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με την γκούντα και το κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου σαράντα λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.cooklos.gr
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου