Φαγκρί στη λαδόκολλα

Ψήνουμε τα ψάρια μας στη λαδόκολλα και σε λιγότερο από ώρα έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο πιάτο.



Υλικά 
Μερίδες: 4


    2 φαγκριά, από 1 κιλό το καθένα
    400 γρ. πατάτες μικρές
    2 καυτερές πιπεριές μικρές
    2 κουτ. γλυκού κάρι κίτρινο
    ½ ματσάκι μαϊντανό
    ½ λεμόνι, σε φέτες
    2 σκελίδες σκόρδο
    αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι
    λαδόκολλες

 


Διαδικασία

Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για 7΄-8΄ από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3
Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε από 3 φέτες λεμονιού στην κοιλιά τους.

 



Βήμα 4
Στρώνουμε δυο τρία κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο μας. Στη μία πλευρά βάζουμε τις μισές πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό μείγμα του ελαιόλαδου και βάζουμε επάνω το ένα ψάρι, μία σκελίδα σκόρδο και τον μισό γλυκάνισο. Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο ψάρι.

Βήμα 5
Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε φάκελο και βρέχουμε γύρω-γύρω με τον χυλό για να κολλήσουν τα ανοίγματα.



Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

ΦΑΝΗΣ ΜΑΪΚΑΝΤΗΣ


Το διαβάσαμε: https://bitl.to/5TRJ




Translation



Fagri on parchment paper

We bake our fish on parchment paper and in less than an hour we have a delicious dish ready.

Ingredients
Servings: 4
2 fagri, 1 kg each
400 g. small potatoes
2 small hot peppers
2 tsp. sweet yellow curry
½ bunch of parsley
½ lemon, sliced
2 cloves of garlic
Afrina salt, black pepper
parchment paper

Procedure

Step 1
Clean the fish and dry them on absorbent kitchen paper.

Step 2
Cut the potatoes into thin slices. Fill a pot with water and boil them for 7-8 minutes from the moment the water boils. Drain them and set aside.

Step 3
Salt the fish and place 3 slices of lemon on each belly.

Step 4
Lay two or three pieces of parchment paper on your counter. On one side, place half the potatoes, drizzle with half the olive oil mixture, and place one fish, one clove of garlic, and half the star anise on top. Do the same for the second fish.

Step 5
In a small glass of water, add 1 tablespoon of flour and mix until it forms a paste. Wrap the parchment paper in an envelope and moisten it all around with the paste to seal the openings.

Styling: Katerina Lykouresi, Tzannis Sifnaios, Food styling: Makis Georgiadis, Photography: Studio LM

FANIS MAIKANTIS
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου