Marry Me Chicken

Το “Marry Me Chicken” δεν είναι απλώς ένα ακόμη πιάτο με κοτόπουλο∙ είναι ένα γευστικό φαινόμενο που έχει κατακτήσει TikTok, Instagram και food blogs σε όλο τον κόσμο. 

Η πρωτότυπη συνταγή δημιουργήθηκε το 2016 από τη Lindsay Funston για το Delish και, παρότι ξεκίνησε ως ένα απλό comfort food πιάτο, με τα χρόνια μετατράπηκε σε viral επιτυχία παγκόσμιας εμβέλειας. Η δημοτικότητα της συνταγής εκτοξεύτηκε όταν άρχισε να κυκλοφορεί ξανά στα social media, οδηγώντας μάλιστα τους New York Times να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή, η οποία έγινε η πιο δημοφιλής συνταγή τους για το 2023. Το 2025, το πιάτο συνεχίζει να θριαμβεύει, φτάνοντας στη Νο2 θέση των Google Trends παγκοσμίως.

 




Τι κάνει όμως το πιάτο να ξεχωρίζει; Η συνταγή συνδυάζει απλά, αλλά νόστιμα υλικά. Τρυφερά φιλέτα κοτόπουλου, που πρώτα ροδίζουμε στο τηγάνι και έπειτα ψήνουμε στον φούρνο, σε μια πλούσια κρεμώδη σάλτσα με λιαστή ντομάτα και βότανα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο όπου κάθε μπουκιά είναι απόλυτα χορταστική και γεμάτη ένταση.

 


Marry Me Chicken: Πώς πήρε το όνομά της

Η συνταγή πήρε το όνομα “Marry Me Chicken” εντελώς τυχαία. Όπως παραδέχεται η δημιουργός Lindsay Funston, σε πρόσφατο άρθρο της, την ημέρα του γυρίσματος για το Delish όταν η ομάδα δοκίμαζε το τελικό πιάτο, η βιντεογράφος Chelsea δοκίμασε μια μπουκιά και αυθόρμητα αναφώνησε: «Γι’ αυτό το κοτόπουλο θα σε παντρευόμουν!». Η φράση έμεινε, και το πιάτο βαφτίστηκε έτσι. Μάλιστα, στα social media το πιάτο έγινε viral, με τον ισχυρισμό ότι αν το μαγειρέψουμε για κάποιο άτομο θα καταλήξουμε να το παντρευτούμε.

 



Η συνταγή 

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 180 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 70 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 190°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουτ. σπούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά). Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τις λιαστές ντομάτες, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.

Μεταφέρουμε το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί πλήρως. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό πριν σερβίρουμε.

Συμβουλές

Μπορούμε να σερβίρουμε το κοτόπουλο με τραγανό ψωμί ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά, ρύζι ή πολέντα.

Το διαβάσαμε: https://bitl.to/5Qtb




Translation



Marry Me Chicken

“Marry Me Chicken” is not just another chicken dish; it’s a culinary phenomenon that has taken TikTok, Instagram, and food blogs around the world by storm. The original recipe was created in 2016 by Lindsay Funston for Delish and, although it started as a simple comfort food dish, over the years it has become a viral hit with global reach. The recipe’s popularity skyrocketed when it started circulating on social media again, leading the New York Times to feature their own version, which became their most popular recipe of 2023. In 2025, the dish continues to triumph, reaching the No. 2 spot on Google Trends worldwide.

But what makes the dish stand out? The recipe combines simple, yet delicious ingredients. Tender chicken fillets, which are first browned in a pan and then baked in the oven, in a rich creamy sauce with sun-dried tomatoes and herbs. The result is a dish where every bite is absolutely filling and full of tension.

Marry Me Chicken: How it got its name

The recipe got its name “Marry Me Chicken” completely by accident. As creator Lindsay Funston admits in a recent article, on the day of filming for Delish when the team was tasting the final dish, videographer Chelsea took a bite and spontaneously exclaimed: “I would marry you for this chicken!” The phrase stuck, and the dish was named that way. In fact, the dish went viral on social media, with the claim that if we cook it for someone, we will end up marrying them.
The recipe

Ingredients

3 tbsp. extra virgin olive oil
4 chicken fillets
Salt, pepper
2 cloves garlic, chopped
1 tbsp. fresh thyme leaves
1 tsp. sweet grated red pepper flakes
180 ml chicken stock
70 g sun-dried tomatoes, chopped
120 ml heavy cream
25 g grated parmesan
Fresh basil, coarsely chopped, for serving

Instructions

Place rack in middle of oven and preheat to 190°C. In a large skillet, heat 1 tbsp olive oil over medium-high heat. Season chicken fillets with salt and pepper and sauté until golden brown on both sides (about 5 minutes per side). Transfer chicken to a plate.

In same skillet, over medium heat, heat remaining 2 tbsp olive oil. Add garlic, thyme, and red pepper flakes. Stir for about 1 minute and then add the chicken stock, sun-dried tomatoes, cream, Parmesan and salt and pepper to taste. Bring to a boil and then add the chicken fillets.

Transfer the dish to the oven and bake until the chicken is fully cooked. Place the fillets on a plate and pour over the sauce. Sprinkle with fresh basil before serving.

Tips

The chicken can be served with crusty bread or a cool green salad.
It goes great with pasta, rice or polenta.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου