Φτιάχνουμε στο σπίτι μαρινάτο γαύρο, το συνοδεύουμε με τραγανά ψητά φασολάκια και έχουμε έτοιμο ένα γευστικό συνοδευτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι.
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. φασολάκια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
Για τον μαρινάτο γαύρο
300 γρ. γαύρο
300 γρ. αλάτι χοντρό
300 ml λευκό ξίδι
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, σπασμένους
ε.π. ελαιόλαδο
Για το dressing μάραθου
20 γρ. μουστάρδα
20 ml χυμό λεμονιού
10 ml μηλόξιδο
30 γρ. μάραθο
120 ml ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Γαύρο: Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με τη σάρκα τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ώσπου να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 20′. Τινάζουμε το αλάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι με το ξίδι για άλλα 20′.
Αφαιρούμε από το ξίδι, βάζουμε σε μπολ με τους μαραθόσπορους και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 5′. Σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
Dressing: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμε ελαφρώς τα φασολάκια και ψήνουμε στη σχάρα για 5-6′. Βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαρινάρουμε με το dressing.
Σερβίρουμε σε ανοιχτό πιάτο τα φασολάκια με το dressing και τον μαρινάτο γαύρο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM
ΦΑΝΗΣ ΜΑΪΚΑΝΤΗΣ
Το διαβάσαμε:
ibit.ly/WWMWb
Materials
Servings: 4
500 gr. green beans
1 fresh onion, chopped
salt, black pepper
50 ml i.p. olive oil
For the marinated anchovy
300 gr. anchovy
300 gr. Coarse salt
300 ml white vinegar
1 tsp. sweet fennel seeds, broken
e.p. olive oil
For the fennel dressing
20 gr. mustard
20 ml lemon juice
10 ml of apple cider vinegar
30 gr. fennel
120 ml i.p. olive oil
We make marinated anchovy at home, accompany it with crispy baked beans and we have a tasty side dish ready for the summer table.
Procedure
Step 1
Anchovy: Clean the anchovy from the head and backbone and place the fillets in a pan with their flesh facing up. Sprinkle them with coarse salt until they are covered and leave them for 20'. Shake off the salt and transfer them to a bowl with the vinegar for another 20'.
Remove from the vinegar, put in a bowl with the fennel seeds and sprinkle them with olive oil. At the same time, in a pot of boiling water, boil the beans for 5'. Strain and cool under running water.
Step 2
Dressing: Place all the ingredients in the blender and blend until smooth. Lightly oil the beans and grill for 5-6 minutes. Remove from heat and place in a bowl. Add the fresh onion and marinate with the dressing.
Serve the beans with the dressing and the marinated anchovy on an open plate.
Styling: Tzannis Sifnaios – Food Styling: Makis Georgiadis – Photos: Studio LM
FANIS MAIKANTIS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου