Μπακαλιάρος με ρεβίθια και σπανάκι

O παστός μπακαλιάρος, το «ψάρι του βουνού», αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια κομμάτι της γευστικής μας παράδοσης κι όχι μόνο την 25η Μαρτίου, την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που όλη η Ελλάδα τον έχει απαραιτήτως στο τραπέζι της. 




Καθώς ταιριάζει πολύ με τα όσπρια, αξίζει να τον δοκιμάσετε σ' αυτό το πλούσιο σε γεύση και πολύ χορταστικό πιάτο, συνδυασμένο με ρεβίθια και σπανάκι.



Υλικά
    500 γρ. ξαρμυρισμένο φιλέτο παστού μπακαλιάρου
    250 γρ. ρεβίθια
    2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
    2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    1 κουτ. γλυκού κύμινο
    1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
    500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
    χυμός από 2 λεμόνια
    ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βράστε τα για 1 ώρα χωρίς να τα αλατίσετε.
Στραγγίστε τα, βάλτε τα στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 λίτρο νερό, τις πατάτες και τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε τα για 15 λεπτά και μετά προσθέστε το σπανάκι και το φιλέτο του μπακαλιάρου κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος του μαγειρέματος ρίξτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρώς.

Βαγγέλης Δρίσκας
1:35 Χρόνος Παρασκευής
Για 4 μερίδες Ποσότητα

Το διαβάσαμε: is.gd/s9ypjh





Cod with chickpeas and spinach





Vangelis Driskas
1:35 Friday Time
For 4 servings Quantity

The salted cod, the "mountain fish", has been part of our delicious tradition for many years and not only on March 25, the day of the Annunciation of the Virgin, which all of Greece necessarily has on its table.

As it goes well with legumes, it is worth trying it in this rich in flavor and very filling dish, combined with chickpeas and spinach.

Materials
    500 gr. minced salted cod fillet
    250 gr. chickpeas
    2 large grated potatoes
    2 grated onions
    2 cloves grated garlic
    1 teaspoon sweet cumin
    1 teaspoon sweet ginger powder
    500 gr. chopped spinach
    juice of 2 lemons
    olive oil
    Salt Pepper

Implementation
Soak the chickpeas from the night before. Boil them for 1 hour without salting them.
Drain, put in the pot and add 1 liter of water, potatoes and onions, garlic, cumin and ginger, 4-5 tablespoons olive oil, salt and pepper.
Cook for 15 minutes and then add the spinach and cod fillet cut into small pieces. Cook for another 20 minutes.
At the end of cooking, add the lemon juice and mix lightly.
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου