Ανοιξιάτικο και ελαφρύ γεύμα που θα το συνοδεύσουμε με τραγανή σαλάτα.
Υλικά
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, κατεψυγμένα
- 200 γρ. παξιμάδια κριθαρένια, τριμμένα στον πολυκόφτη
- 2 αυγά
- 2 καρότα μέτρια, τριμμένα
- 1 πιπεριά κέρατο, τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά (μπαχαρικό με κοκκινωπό χρώμα και ιδιότυπη λεμονίζουσα γεύση)
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
Βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 5-6 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα ξεψαχνίζουμε με τα δάχτυλά μας αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα παξιμάδια, τα αυγά, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το σουμάκ (αν βάλουμε), το μισό λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει αφράτο. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Συνοδεύουμε με μαρουλοσαλάτα και τηγανητές πατάτες για τα παιδιά.
Στο ποτήρι μας: Ένα απλό λευκό κρασί! Ή μια ωραία παγωμένη lager μπίρα.
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Jessica Morfis
Το διαβάσαμε: https://tinyurl.com/y3fslstd
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου