Μερίδες: 10 - 12 κομμάτια Προετοιμασία: 10' Χρόνος: 28' Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κεσές γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- 1 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από ένα λεμόνι μεσαίου μεγέθους, ακέρωτο
- γλυκό κουταλιού βύσσινο, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Θα δημιουργηθεί μια νωπή ζύμη.
Ρίχνουμε από 2 κουτ. σούπας στις θήκες των μάφιν.
Πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθούν βάσεις μέσα στις θήκες.
Ψήνουμε τις βάσεις για 8 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γλυκό βύσσινο) στο μίξερ, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε τις βάσεις των τσίζκεϊκ από τον φούρνο και μοιράζουμε εκεί το μείγμα του τυριού.
Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε τα τσίζκεϊκ από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.
Τα ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο, που έχουμε σουρώσει για να μην έχει πολύ σιρόπι.
Συνταγή: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Το διαβάσαμε:http://tinyurl.com/y5tfd4b4
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου