Τα παντζαρόφυλλα συνδυάζονται αρμονικά με το ψητό χταπόδι, ενώ ο μαραθόσπορος στο σερβίρισμα κάνει τη διαφορά!
Προετοιμασία: 20'
Χρόνος: περίπου 55'
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
Προετοιμασία: 20'
Χρόνος: περίπου 55'
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 500 γρ. φαρφάλες
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 400 γρ. τρυφερά παντζαρόφυλλα, χοντροκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το χταπόδι
- 1 μέτριο χταπόδι περίπου
- 1 κιλό, καθαρισμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
Για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και στραγγισμένη
- 15 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το σερβίρισμα και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρειαστούμε.
Χταπόδι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Bάζουμε το χταπόδι σε ένα μικρό ταψί, με τις βεντούζες προς τα πάνω. Ρίχνουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ελέγχουμε τρυπώντας ένα πλοκάμι με ένα καλαμάκι από σουβλάκι.
Αν το καλαμάκι τρυπάει τη σάρκα με μια ελαφρώς μικρή αντίσταση, τότε το χταπόδι είναι έτοιμο. Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε προσεκτικά, για να μην καούμε, το αλουμινόχαρτο, αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ζουμί που έμεινε στο ταψί και το κρατάμε στην άκρη. Βγάζουμε το χταπόδι σε ξύλο κοπής και κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες (πάχους 1 εκ.) και την κουκούλα σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε μπολ μαζί με το ξίδι, το λάδι και τη ρίγανη.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα παντζαρόφυλλα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα παντζαρόφυλλα με το σκόρδο και αλατοπίπερο για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Προσθέτουμε τις πένες, το ζουμί από το χταπόδι, το χταπόδι και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το χταπόδι στα πιάτα, μοιράζουμε το μείγμα με τα ντοματίνια πάνω από τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Ξινόμαυρο.
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Jessica Morfis
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/D7lbHP
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου