Κοτοπουλο με κοκκινο λαχανο και μπιρα

 Μεθάμε το κοτόπουλο με μπίρα και απολαμβάνουμε μια πρωτότυπη συνταγή με κόκκινο λάχανο.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι περίπου
  • 200 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 200 ml μπίρα ξανθιά
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
Προσθέτουμε το λάχανο, το μπαχάρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. 
Ρίχνουμε την μπίρα και συμπληρώνουμε με όσο ζωμό λαχανικών ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν κατά τα 2/3 τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. 
Δεν χρειάζεται να δέσει η σάλτσα, αφήνουμε το φαγητό ζουμερό.

Συνταγή: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Στο ποτήρι μας: την μπίρα που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα ή μια σκούρα πλούσια μπίρα bock, ξηρή, πικάντικη, αρωματική.



Το διαβάσαμε:https://goo.gl/Nnccor





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !



Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου