Κοτόπουλο με κάπαρη. Καλοκαιρινό (όχι μόνο) Ελληνικό φαγάκι..
Δυσκολία: Εύκολο Χρόνος: 30' Κόστος: Φθηνό Τύπος: Καθημερινό
ΥΛΙΚΑ
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 φιλέτα παστής αντσούγιας ψιλοκομμένα
- ¼ κούπας κόκκινο κρασί
- 1 ½ κούπα ζωμό κότας
- 2 ντομάτες φρέσκιες χωρίς τα σπόρια κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά σούπας κάππαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τα μποτάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές , μέχρι να ροδίσουν . Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Μέσα στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις αντσούγιες και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Πιέζουμε και λιώνουμε τις αντσούγιες . Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί . Προσθέτουμε το κοτόπουλο με όλα τα ζουμιά, το ζωμό, τις ντομάτες και το πιπέρι.
Προσφορά
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20’.
Τέλος, βάζουμε την κάππαρη που πρώτα την έχουμε ξαλμυρίσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10’ ακόμα.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/c5PYLL
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου