Στην Κίμωλο οι ντοματοκεφτέδες γίνονται με ντομάτες λιαστές... Μεζές της λιτότητας και της ανάγκης.
Μαγειρεύει η Βάσω Ράμφου.
Υλικά
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ
- 2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/WQHrrY
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου