Σήμερα ετοιμάζουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα.
Συνταγή: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Υλικά
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 - 3 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 4 αυγά
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό, χωριάτικο ψωμί.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/YQHHrY
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου