Πικαντικο τηγανητο κουνουπιδι




 Είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα το λατρέψετε, είτε το σερβίρετε μόνο του, ως κυρίως γεύμα είτε σαν συνοδευτικό. Τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο (δεν θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά!), τόσο νόστιμο! Μία θαυμάσια λύση, ειδικά για όσους αγαπούν τα πικάντικα και τα λαχανικά.
Δοκιμάστε και δεν θα το μετανιώσετε. Πικάντικο τηγανητό κουνουπίδι

Υλικά για 4 άτομα
 
  • 1 κουνουπίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 λάιμ, τον χυμό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ταμπάσκο
  • Φέτες λάιμ και το πράσινο μέρος από 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα


Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το κουνουπίδι σε πολύ μικρά μπουκετάκια. Ζεσταίνουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το κουνουπίδι και το σκόρδο.


Σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα (ακόμη και καφετί χρώμα σε κάποια σημεία) για περίπου 3-4 λεπτά.


Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό του λάιμ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.


Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ταμπάσκο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά. Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα και γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη σάλτσα σόγιας, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.


Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λάιμ και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο μέρος.

Συμβουλή: Σαν συνοδευτικό ταιριάζει πολύ ωραία με κάθε είδους ψητά κρεατικά (μπριζόλες, κοτόπουλο, λουκάνικα).


Το διαβάσαμε:https://goo.gl/x5QyFk





Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου