Υλικά για 8 μερίδες.
- 8 σφιχτά, ώριμα, μέτρια
- σε μέγεθος αχλάδια
- 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ.σ. μέλι
- 140 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο), χοντροσπασμένη
- Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
1 Προθέρμανε το φούρνο στους 170ºC. Κόψε στη μέση τα αχλάδια, ξεφλούδισέ τα, αν θέλεις, και βγάλε τα κουκούτσια – άφησε όμως το κοτσάνι στη θέση του. Αράδιασέ τα σε μια λαμαρίνα φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και πασπάλισέ τα με το βούτυρο και το μέλι. Ψήσε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν, περίπου για 25 λεπτά.
2 Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί βάζοντάς τη μέσα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Όταν μαλακώσει, ανακάτεψέ τη μέχρι
να γίνει λεία και γυαλιστερή.
3 Περίχυσε τα αχλάδια με τη λιωμένη σοκολάτα και μοίρασε από πάνω τα φύλλα
του δυόσμου. Σέρβιρε αμέσως. Εναλλακτικά, αντί για σοκολάτα, πασπάλισε με
cranberries και τριμμένα καρύδια πεκάν.
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/NpmVdx
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου