Λαχταριστά φιλέτα πέρκας με κρούστα παρμεζάνας και πάπρικας με συνοδεία σοταρισμένου σέσκουλου...
Συστατικά
Για τα fish fillets:
Για τα fish fillets:
- 4 φιλέτα πέρκας (~140 gr το καθένα)
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 2 ματσάκια σέσκουλα
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ. σούπας ξύδι
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα ψαριού.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε την παρμεζάνα με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, λιώσε τρεις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάλε τα φιλέτα να ψηθούν για τρία λεπτά. Με προσοχή γύρισε τα φιλέτα πλευρά και πασπάλισε την άψητη επιφάνεια με το μείγμα παρμεζάνας.
Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και συνέχισε το ψήσιμο για περίπου τρία λεπτά ακόμη. Μετάφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο. Ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά και ρίξε το χυμό λεμονιού μαζί με αλατοπίπερο.
Ρίξε όλα τα υγρά εκτός από μια κουταλιά σε ένα μικρό μπολ. Στο τηγάνι με το λεμόνι που περίσσεψε, ρίξε το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακάτεψε για μισό λεπτό. Πρόσθεσε και τα σέσκουλα ψιλοκομμένα και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξε και το ξύδι με αλατοπίπερο στο τηγάνι και σβήσε τη φωτιά.
Σέρβιρε τα φιλέτα ψαριού με τα σοταρισμένα σέσκουλα και τη σάλτσα βουτύρου.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου