Ένα ανοιξιάτικο (& καλοκαιρινό) φρικασέ με κοτόπουλο και αγκινάρες, που θα σας κερδίσει με τη γεύση του.
Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:1:20' Έτοιμο σε:1:40'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 12 αγκινάρες καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- χυμό από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά και περιμένετε τα κρεμμύδια να βγάλουν το άρωμά τους.
Προσθέτετε 1½ νεροπότηρο νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον.
Τότε ρίχνετε τις αγκινάρες, προσθέτετε ακόμα ένα ποτήρι νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών, μέχρι να γίνουν μαρέγκα, και ξεχωριστά τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού, προσθέτετε 2 κουτάλες από το ζουμί του φρικασέ χτυπώντας συνεχώς το μίγμα με αβγοδάρτη και, τέλος, το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.
Κρατάτε την κατσαρόλα με τα δύο χέρια, την κουνάτε δεξιά αριστερά και σβήνετε τη φωτιά.
Το φρικασέ τρώγεται ζεστό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/Mk4kMp
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου