Αρνισιο μπουτι γεμιστο με συκωτακια




Ένα πληθωρικό ρολό από αρνάκι, γεμιστό με συκώτι, που μπορείτε να σερβίρετε με πιλάφι ή πατάτες φούρνου. Ιδανικό για το γιορτινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ηλίας Μαμαλάκης
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:0'


Yλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι μεγάλο, ξεκοκαλισμένο, χωρίς να έχει κοπεί στη μέση
  • ½ κιλό συκωταριά αρνίσια (συκωτάκι, σπλήνα) ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 100γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 αρνίσια μπόλια
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα την αρνίσια συκωταριά και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε να μαγειρευτεί η συκωταριά μέχρι να στεγνώσει και να μην έχει πια σάλτσες. Την αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε μέσα τη φέτα. Ανακατεύετε καλά τα συκωτάκια με τη φέτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε το μπούτι πάνω σε λεία επιφάνεια και βάζετε στη μέση τη γέμιση. Το διπλώνετε και το αλατοπιπερώνετε εξωτερικά. Ρίχνετε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, το τυλίγετε σφιχτά με την μπόλια, το δένετε με φυτικό σπάγκο στα άκρα και στη μέση και το τοποθετείτε σε ταψί.

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμα.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να γίνει χλιαρό και το κόβετε σε φετούλες με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb


 
Το διαβάσαμε:https://goo.gl/Pqg6GT




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.


Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!






Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !


Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου