Νομίζω πως ποτέ έως σήμερα δεν έχετε γευτεί μία τόσο νόστιμη, υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική συνταγή με σολομό... Δοκιμάστε τη.
Υλικά για 4 μερίδες
Υλικά για 4 μερίδες
Για τη μαρινάδα:
Για το κινόα:
Extras:
Οδηγίες:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά όλα τα υλικά της μαρινάδας: τη σάλτσα τεριγιάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ, την καστανή ζάχαρη και το μέλι. Τοποθετήστε τον σολομό μέσα στο μπολ ή σ’ ένα ταψί και αυτό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 400 βαθμούς και τοποθετήστε το ταψί με τον σολωμό με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήστε για 15-20 λεπτά.
Ενώ ψήνεται ο σολομός, προετοιμάστε το κινόα. Τσιγαρίστε το σ’ ένα τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνια νερό με αλάτι.
Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι ν’ απορροφηθεί όλο το νερό. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί γι’ άλλα 5-10 λεπτά.
Ενώ μαγειρεύετε το κινόα, σ’ ένα άλλο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος, αναμίξτε το κινόα με τα λαχανικά.
Σερβίρετε ομοιόμορφα σε πιάτα, τοποθετώντας τον σολομό από πάνω και πασπαλίζοντας με σουσάμι και κόλιαντρο.
- 1 φλιτζάνι σάλτσα τεριγιάκι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 2-4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια φιλέτο σολομού
Για το κινόα:
- 3/4 φλιτζανιού κινόα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1 1/2 φλιτζάνια μπιζέλια
Extras:
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, (προαιρετικά)
- επιπλέον σόγια ή σάλτσα τεριγιάκι
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά όλα τα υλικά της μαρινάδας: τη σάλτσα τεριγιάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ, την καστανή ζάχαρη και το μέλι. Τοποθετήστε τον σολομό μέσα στο μπολ ή σ’ ένα ταψί και αυτό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 400 βαθμούς και τοποθετήστε το ταψί με τον σολωμό με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήστε για 15-20 λεπτά.
Ενώ ψήνεται ο σολομός, προετοιμάστε το κινόα. Τσιγαρίστε το σ’ ένα τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε 1 1/2 φλιτζάνια νερό με αλάτι.
Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι ν’ απορροφηθεί όλο το νερό. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί γι’ άλλα 5-10 λεπτά.
Ενώ μαγειρεύετε το κινόα, σ’ ένα άλλο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος, αναμίξτε το κινόα με τα λαχανικά.
Σερβίρετε ομοιόμορφα σε πιάτα, τοποθετώντας τον σολομό από πάνω και πασπαλίζοντας με σουσάμι και κόλιαντρο.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό koukouzelis.com.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα μας !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου