Το πρωινό δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο… Όμως, φρόντισε να προμηθευτείς θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής γι΄ αυτό το άλειμμα σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Βάρος: 900 γραμμ.
Προετοιμασία-παρασκευή: 25′
Υλικά
• 200 γραμμ. γάλα φρέσκο πλήρες
• 400 γραμμ. ζάχαρη
• 50 γραμμ. γλυκόζη
• 200 γραμμ. κουβερτούρα με 68-72% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
• 100 γραμμ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για αρκετή ώρα, μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φθάσει στους 105°C.
Στη συνέχεια το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λιώσει αυτή και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού.
Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και το μοιράζουμε σε βάζα.
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος, όχι στο ψυγείο, γιατί θα σφίξει.
Το διαβάσαμε:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2017/08/blog-post_1205.html
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου