Εκτέλεση
- Στίβουμε το σταφύλι και περνάμε το χυμό από ένα σουρωτήρι που το έχουμε στρώσει με τουλπάνι. ΔΕΝ τα στίβουμε στο μπλέντερ γιατί έτσι θα βγει πολύ θολός.
- Οι μικροοργανισμοί στη φλούδα του σταφυλιού ξεκινούν τη ζύμωση του μούστου για να γίνει κρασί.
- Οπότε πρέπει να σταματήσουμε τη διαδικασία αυτή με το βράσιμο.
- Παλιότερα χρησιμοποιούσαν στάχτη για να κάνουν πιο εύκολη τη διαδικασία μιας και η στάχτη κάνει να αφρίζει πολύ ο χυμός του σταφυλιού στο βράσιμο.
- Μιας και ξεκινάμε από καθαρή πρώτη ύλη δεν χρειάζεται στην δική μας περίπτωση.
- Οπότε παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το χυμό σταφυλιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε συχνά. Ο πολύς αφρός θα βγει στην αρχή. Περνώντας η ώρα σταματάει και τέλος έχει πήξει ελαφρά. Η διαδικασία κρατάει περίπου 45 λεπτά με μία ώρα.
- Περνάμε το μούστο ξανά από διπλό τουλπάνι και κρατάμε σε μπουκάλια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Για το πετιμέζι συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μειωθεί στο 10% του αρχικού όγκου...
- Η υφή του θα είναι σαν αραιό μέλι.
- Μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου για μήνες
Το διαβάσαμε:https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/moystos-petimezi
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου