Μους σοκολάτας με μήλα


Υλικά

    Μήλα
  •     4 μήλα, μεγάλα και σφιχτά
  •     50 γρ. ζάχαρη
  •     2 ξυλαράκια κανέλας

    Μους
  •     200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  •     150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  •     100 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  •     25 γρ. τσάι με γεύση μήλου
  •     5 ασπράδια αυγών
  •     50 γρ. ζάχαρη

    Αφυδατωμένες φέτες μήλου (γαρνίρισμα)
  •     1 μήλο, μεγάλο
  •     ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική για πασπάλισμα

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι; Ανακαλύψτε το με αυτή την υπέροχη και άκρως εντυπωσιακή μους. Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 60΄, Αναμονή: 24 ώρες (για την κρέμα) + 4-5 ώρες (για τη μους), Ψήσιμο: 3 ώρες


Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, ρίχνουμε το τσάι μέσα στην κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Έτσι θα αρωματιστεί καλά η κρέμα. Μπορούμε να κάνουμε και τη διαδικασία για τα μήλα από την προηγούμενη μέρα.

Μήλα
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το καθένα σε 8 κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις κανέλες. Τα σκεπάζουμε με νερό (όχι πολύ). Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά όχι τόσο που να διαλύονται (να γίνουν σαν κομπόστα). Αφήνουμε να κρυώσουν και τα μοιράζουμε σε 6-8 μεγάλα ποτήρια του κρασιού γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

Μους
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τσάι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε και το βούτυρο. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση η κρέμα, την σουρώνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα απομακρύνοντας έτσι το τσάι. Aνακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει καλή ομογενοποίηση.
Xτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα ποτήρια πάνω από την κομπόστα μήλου. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να κρυώσουν.

Αφυδατωμένες φέτες μήλου
Καθαρίζουμε τα μήλα εξωτερικά πολύ καλά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, κατά προτίμηση σε ζαμπονομηχανή ή «μαντολίνο» (ειδικό εργαλείο για κοπή λαχανικών). Βάζουμε τις φέτες πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη κρυσταλλική και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80°C για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να στεγνώσουν καλά. Στο ενδιάμεσο, τις αναποδογυρίζουμε και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε πάνω από τις μους.




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου