Μπουγάτσα... η φυλλαριστά κρεμώδης


Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο. Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα. Βικιπαίδεια
 
Υλικα για 4 ατομα
 
Για την σφολιατα :
  • 200 gr αλευρι δυνατο,
  • 175 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
  • 200 ml νερο,
  • 1 κουταλια της σουπας λευκο ξυδι,
  • 2 κουταλιες της σουπας σπορελαιο,
  • 1 γεματο κουταλακι του γλυκου αλατι,
  •  200 gr βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου.

Για την κρεμα :
  • 500 ml φρεσκο γαλα πληρες,
  • 100 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
  • 4 κουταλιες της σουπας corn flour,
  • 1 βανιλινη,
  • 2 κροκους αυγων.

Για το σερβιρισμα :
  • ζαχαρη αχνη,
  • κανελα.
 
Παρασκευη :
 
  1. Πρωτα ετοιμαστε την κρεμα, γιατι θε πρεπει να ειναι κρυα οταν την χρησιμοποιησετε. 
  2. Ριξτε ενα φλυτζανι γαλα σε ενα σκευος και διαλυστε μεσα το corn flour. 
  3. Χτυπηστε τους κροκους των αυγων μεσα σε ενα σκευος. Βαλτε το υπολοιπο γαλα σε ενα κατσαρολακι και βαλτε το σε μετρια φωτια. 
  4. Προσθεστε την ζαχαρη, την βανιλινη και το διαλυμενο corn flour, ανακατευοντας συνεχως. 
  5. Μολις αρχισει να δενει η κρεμα, κατεβαστε το απο την φωτια και προσθεστε σιγα σιγα τους κροκους, ανακατευοντας συνεχως. 
  6. Ξαναβαλτε το στη φωτια και συνεχιστε να ανακατευετε την κρεμα μεχρι να δεσει καλα. Κατεβαστε την απο τη φωτια και αφηστε την να κρυωσει.
  7.  Για να μην δημιουργηθει κρουστα στην επιφανεια της, μολις χλιαρινει, καλυψτε την με διαφανη μεμβρανη.
    Ετοιμαστε το φυλλο της σφολιατας συμφωνα τις οδηγιες που θα βρειτε εδω . Βεβαια, μπορειτε να χρησιμοποιησετε και ετοιμη σφολιατα.
    Ανοιξτε το φυλλο της σφολιατας σε ενα τετραγωνο περιπου 60x60cm. 
  8. Βαλτε στο κεντρο του φυλλου την κρεμα και διπλωστε το φυλλο απο επανω, σαν φακελλο, σχηματιζοντας ενα κομματι 35x35 cm περιπου.
    Μεταφερετε την μπουγατσα με προσοχη, και τοποθετειστε την επανω σε ενα ταψι, βουτυρωμενο ή καλυμμενο με αντικολλητικο χαρτι φουρνου, αναποδογυριζοντας τη, ωστε να ερθει η λεια πλευρα απο επανω. 
  9. Αλειψτε την επιφανεια με λιγο βουτυρο και ψεκαστε την με λιγο νερο.
    Προθερμανετε τον φουρνο στους 250°C. Μολις βαλετε μεσα την μπουγατσα, κατεβαστε την θερμοκρασια στους 230°C. 
  10. Μετα απο 15 λεπτα, κατεβαστε παλι την θερμοκρασια στους 200°C και αφηστε την να ψηθει μεχρι να ροδισει (20 λεπτα περιπου).
    Βγαλτε την απο τον φουρνο και αφηστε την 10-15 λεπτα να κρυωσει. 
  11. Με ενα κοφερο μαχαιρι, κοψτε την σε κομματια. Στα μπουγατσαδικα, υπαρχει ειδικο μαχαιρι κοντο κα κυρτο, για το κοψιμο της μπουγατσας, το γνωστο "μπουγατσομαχαιρο". Πασπαλιστε την επιφανεια της με αφθονη ζαχαρη αχνη και λιγο κανελα.
 
Σερβιρετε την κατα προτιμηση ζεστη.




Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!

Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο:

  1. Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο. Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα. Βικιπαίδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή