Υλικά:
- 1 τσιπούρα (800γρ περίπου) ή δυο μικροτερες
- 3 ντομάτες
- φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- φρέσκια ρίγανη, θυμάρι
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- αρωματικό ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φέτες
- Αλάτι/πιπέρι
Eκτέλεση:
Χαράξτε την τσιπούρα κάθετα στο κόκαλο.
Αλείψτε τη με το αρωματικό ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώστε.
Βάλτε την τσιπούρα σε ένα ταψί.
Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και βάλτε τες στο ταψί, προσθέστε πάνω από κάθε ντομάτα το αρωματικό ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και αλατοπιπερώστε.
Το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού περιχύστε τα μέσα στο ταψί.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε την τσιπούρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 30 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου