Μοσχαράκι Μελιτζανάτο



Για 6 ατομα

Υλικα : 


1,5Kgr μελιτζανες,
1 Kgr νουα απο σπαλα μοσχαριου,
1 μεγαλο κρεμμυδι,
3 σκελιδες σκορδο,
1 φλυτζανακι του καφε παρθενο ελαιολαδο,
1 1/2 φλυτζανι ντοματα στον τριφτη,
1 κουταλια της σουπας ντοματοπελτε,
1 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη,
1 κουταλακι του γλυκου παπρικα γλυκεια,
1 κουταλακι του γλυκου γεματο μανζτουρανα ξερη,
μερικους κοκκους μπαχαρι,
αλατι και πιπερι.
 

Προετοιμασια :
 

Καθαριστε τις μελιτζανες και κοψτε τες σε ροδελλες παχους 1,5εκ. βαλτε τες σε ενα τρυπητο, πασπαλιστε τες με χοντρο αλατι και αφηστε τες για μια ωρα τουλαχιστον να αποβαλλουν τα υγρα τους. Ξεπλυντε τες και στραγγιστε τες. 
Κοψτε το κρεας σε μεριδες. Κοψτε το κρεμμυδι σε λεπτες φετουλες. 
Ψιλοκοψτε το σκορδο. Βαλτε 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο σε ενα τηγανι και ροδιστε ελαφρα το κρεμμυδι μαζι με το σκορδο. 
Προσθεστε το κρεας, την παπρικα, λιγο μαυρο πιπερακι και σωταρετε μεχρι να αρχισουν να παιρνουν χρωμα. 
Προσθεστε την ντοματα, τον ντοματοπελτε, τη ζαχαρη, 1 ποτηρι ζεστο νερο ή ζωμο κρεατος, την μαντζουρανα, το μπαχαρι και τελος το αναλογο αλατι. 
Σκεπαστε το και αφηστε το να σιγοβρασει για 15 λεπτα. Αραδιαστε τις μελιτζανες σε ενα ταψακι και περιχυστε τες με το υπολοιπο λαδι. 
Ψηστε τες στους 200°C για 15 λεπτα περιπου, μεχρι να αρχισουν να παιρνουν χρωμα. Βαλτε το κρεας με την σαλτσα του σε μια κατσαρολα που μπορει να μπει στον φουρνο και προσθεστε τις μελιτζανες. 
Σκεπαστε την κατσαρολα με το καπακι της και βαλτε την στον φουρνο. Ψηστε στους 200°C για 1 1/2 - 2 ωρες. Σερβιρετε το φαγητο ζεστο. Μπορειτε να το συνοδεψετε με γιαουρτι σακκουλας.



Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου