
Τα Υλικά μας:
- 1 χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
- 3 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- πατάτες χοντροκομμένες
Παρασκευάζουμε:
- Ρίχνουμε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το χταπόδι.
- Δεν χρειάζεται να κάψει το λάδι για να το τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την δάφνη και το κρασί.
- Το αφήνουμε να πάρει λίγο βράση και προσθέτουμε την ντομάτα. Βράζουμε για 20’ στην χύτρα.
- Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί το χταπόδι βγάζει αρκετά υγρά
- Στην συνέχεια ρίχνουμε στην γάστρα χοντροκομμένες πατάτες και το χταπόδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το φαγητό.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50'.
- Σκεπάζουμε κατά την περισσότερη διάρκεια του ψησίματος να μην ξεραθεί το χταπόδι.
Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.
Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
epitelous giati eixa barethei to kofto makaronaki .. poli paradosiako , mprabo pedia , apli kai eukoli sydagh <3 it!
ΑπάντησηΔιαγραφή