Κοκκινιστό χταπόδι στο φούρνο με πατάτες



Τα Υλικά μας:

  • 1 χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
  • 3 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • πατάτες χοντροκομμένες

Παρασκευάζουμε:

  1. Ρίχνουμε τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το χταπόδι.
  2. Δεν χρειάζεται να κάψει το λάδι για να το τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την δάφνη και το κρασί.
  3. Το αφήνουμε να πάρει λίγο βράση και προσθέτουμε την ντομάτα. Βράζουμε για 20’ στην χύτρα.
  4. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί το χταπόδι βγάζει αρκετά υγρά
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην γάστρα χοντροκομμένες πατάτες και το χταπόδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το φαγητό.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50'.
  7. Σκεπάζουμε κατά την περισσότερη διάρκεια του ψησίματος να μην ξεραθεί το χταπόδι.

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

1 σχόλιο:

  1. epitelous giati eixa barethei to kofto makaronaki .. poli paradosiako , mprabo pedia , apli kai eukoli sydagh <3 it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή