Lemon Pie (Λεμονόπιτα)

 Υλικά:
1 μεγάλο πακέτο digestive ή ανάλογα σε βάρος πτι μπερ.
Βούτυρο όχι μαργαρίνη περίπου 200 γρ.βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 τυρί φιλαδέλφεια 300 γρ. (προσοχή το light βγαίνει σε 200γρ)
2 κρόκους αβγών
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
3 ασπράδια αυγών
2/3 φλυτζάνι τσαγιού caster sugar (μην βάλετε οποιαδήποτε άλλη ζάχαρη γιατί δεν κάνει για την μαρέγκα)

Εκτέλεση:
 Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα περνάμε στο βούτυρο μέχρι να νοτιστούν και να μπορεσουμε να κάνουμε την βάση του γλυκού.

Στρώνουμε το μπισκότο σε μια σούστα τούρτας πατώντας το όχι μονο στον πάτο αλλά και πιέζοντάς το γύρω γύρω στο στεφάνι ώστε να κάνει και πλαϊνό...αφήνουμε για περίπου 1' στο ψυγείο να δέσει.

Χτυπάμε το ζαχαρούχο, το τυρί, τους 2 κρόκους, το ξύσμα και το χυμό καλά και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τη βάση του γλυκού.

Σε μεταλικό ή γυάλινο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σταθούν καλά καλά και να γίνουν μαρέγκα και τέλος τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό σηκώνοντας της "λοφία" με το πηρούνι... Αν είναι χτυπημένη καλά θα σταθούνε  στο ψήσιμο αλλιώς -δεν πειράζει - θα πέσουν.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για περίπου 10-15' μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

Σερβίρεται κατά προτίμηση κρύο!


Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως. - Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου