Χοιρινό Κότσι σε μπύρα


Υλικά για 4 άτομα
2 μεγαλούτσικα χοιρινά κότσια, (περίπου 1200 γ. το καθένα)
330 ml μαύρη μπίρα
250 ml χυμό πορτοκάλι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο τους
2 φύλλα δάφνης
2-3 καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
6 κ. σ. μουστάρδα, ( απλή ή με κόκκους σιναπιού)
1 κ. κ. ροζ πιπέρι
αλάτι και πιπέρι
1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψαλιδισμένο
125 ml ελαιόλαδο

Παρασκευή
Βάζουμε τα κότσια και τα λαχανικά σε μια λεκανίτσα, που να τα χωράει. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το ροζ πιπέρι τα περιχύνουμε με την μπίρα και το χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12, τουλάχιστον, ώρες. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κότσια σε μια γάστρα και γύρω τους βάζουμε τα λαχανικά, περιχύνοντας τα με τη μαρινάδα τους. Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο, στους 185ο ?, φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ο ? και ψήνουμε για 1 ακόμη ώρα, φροντίζοντας να γυρίζουμε τα κότσια και τα υπόλοιπα υλικά, κάθε 25-30 λεπτά, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν δούμε ότι έχουν ψηθεί καλά, σερβίρουμε τα κότσια σε μια πιατέλα, μαζί με όσα από τα λαχανικά έχουν διατηρήσει άθικτο το αρχικό τους σχήμα. Τα υπόλοιπα, μαζί με το ζωμό από τη γάστρα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα χρησιμοποιούμε ως σάλτσα.  Μπορούμε να συνοδεύσουμε αυτό το φαγητό με ρύζι ατμού ή πουρέ πατάτας και σελινόριζας.

KOUKOUZELIS App
Powered by Conduit Mobile

Το Cook-Kouk by Koukouzelis market δημιουργήθηκε για εσάς , μέσα θα βρείτε δοκιμασμένες συνταγές για φαγητά και γλυκά από την Ζαμπέτα, και όσο μαγειρεύει , εμείς στη Koukouzelis market electric ψάχνουμε και βρίσκουμε τα καλύτερα επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές μόνο για εσάς!
Ευθύμιος
Ευθύμιος

"Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και οι προσπάθειές μας αυτές έχουν σαν στόχο την επίτευξη αυτού του σκοπού. Χαιρόμαστε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου